Firma "Khaoticen" od PIO fonda dobija 600 miliona dinara za digitalizaciju penzija

Kompanija Khaoticen dobila je od Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje posao digitalizacije poslovnih procesa za starosnu i prevremenu penziju i medicinska veštačenja.
Firma "Khaoticen" od PIO fonda dobija 600 miliona dinara za digitalizaciju penzija
Foto: Pixabay
Ugovor je vredan 600 miliona dinara (5,1 milion evra), piše Nova ekonomija.
Predmet javne nabavke je implementacija drugog dela centralnog informacionog sistema za podršku rada osnovne delatnosti PIO fonda, odnosno modula "Medicinska veštačenja i automatizacija procesa starosne i prevremene starosne penzije", navodi Nova ekonomija.
Građani podnose zahteve za tuđu negu i pomoć, prevremenu i starosnu penziju i oni se trenutno rešavaju "tradicionalnim putem" i često procedura rešenjava i donošenja konačnog rešenja traje nekoliko meseci, piše u tehničkoj specifikaciji. Dodaje se da se zbog toga javlja porebe da se ovi procesi digitalizuju.
Cilj uvođenja ovog rešenja je da se omogući unifikacija rada, poveća transparentnost, značajno ubrza isporuka usluge i dođe do novčanih ušteda, navodi se u tehničkoj specifikaciji tendera.
 
Projekat bi trebalo da se realizuje u periodu od godinu dana od dana sklapanja ugovora.
 
Khaoticen je u decembru 2021. godine od PIO fonda dobio posao izrade sistema za podršku rada osnovne delatnosti ovog fonda.
 
Tada je u tehničkoj specifikaciji navedeno da je cilj nabavke razvoj i implementacija modula budućeg centralnog softverskog rešenja, umrežavanje svih sektora i filijala u cilju brze razmene informacija, podataka i dokumenata.
 
Nova ekonomija navodi da je Khaoticen čest dobavljač državnih institucija i preduzeća.
 
Samo u toku 2022. godine kompanija je potpisala najmanje 15 ugovora samostalno ili kao deo konzorcijuma sa institucijama kao što su Nacionalna služba za zapošljavanje, Uprava za zajedničke poslove pokrajinskih organa, PIO fond, Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu i preduzeća Elektrodistribucija i Pošta Srbije.
 
Khaoticen je osnovan 2008. godine kada su vlasnici bile dve firme sa Devičanskih ostrva, Haddar Limited i Firsol Limited, kao i kompanija Hemoterm Smart Solution iz Beograda.
 
Opširnije pročitajte na sajtu Nove ekonomije.
  • Душан

    18.01.2023 23:45
    Апокалипса
    После пада картела не одс Србије камен на камену остати..запамтите шта сам рекао..
  • Novosadjanin

    18.01.2023 11:08
    Sta ste rekli sa tekstom?
    Pa sta ste sad rekli sa ovim? Unapredjuju kako bi islo bolje
  • xqt

    18.01.2023 07:10
    Devičanska zavrzlama
    Još jedna krađa pod okriljem digitalizacije. Već postaje monotono.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija