Vanredna situacija u Prijepolju, nivo Lima raste 20 cm na sat

Nivo Lima kod Prijepolja u porastu je 20 centimetara na sat, zbog čega je proglašena vanredna situacija na teritoriji opštine Prijepolje, rekao je za RTS predsednik opštine Vladimir Babić.
Vanredna situacija u Prijepolju, nivo Lima raste 20 cm na sat
Foto: Pixabay (ilustracija)
"Lim je u stalnom porastu i takav trend se očekuje tokom današnjeg dana. Zbog toga smo bili prinuđeni da proglasimo vanrednu situaciju na čitavoj teritoriji opštine Prijepolje", rekao je Babić.
Voda se izlila u Brodarevu i naselju Zalug, na uobičajenim neuralgičnim tačkama, rekao je Babić, zbog čega je Štab za vanredne situacije u stalnom zasedanju.
"Doneli smo odluku da se zatvore svi kafići na obali Lima, takođe zabranjen je prelaz preko visećeg mosta u Prijepolju, a doneta je odluka da neće biti plivanja za časni krst na Bogojavljenje", istakao je Babić.
 
Lim je trenutno na koti od 280 centimetara, što je 20 centimetara ispod granice vanredne odbrane od poplava.
 
Predsednik opštine Raška Nemanja Popović rekao je da je ta opština spremna za najavljeni porast vodostaja Ibra u Raški.
 
"Obezbedili smo sva mesta gde očekujemo udarni talas. Svi subjekti i javna preduzeća su spremni da reaguju na poplavni talas. Nadamo se da neće biti potrebe", rekao je Popović i ističe da nema problema sa rekama Trnavica i Raška.
 
U Sjenici je kiša prestala da pada, a predsednik te opštine Munib Mujagić rekao je da je situacija i dalje teška.
 
"Veliki broj dobrovoljaca se odazvao sinoć, spasilačke ekipe, vatrogasci. Svi dežuramo i činimo šta je u našoj moći", rekao je Mujagić. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Danas se slavi Dan pobede nad fašizmom

Dan pobede nad fašizmom obeležava se danas u znak sećanja na 9. maj 1945. godine, kada je bezuslovnom kapitulacijom Nemačke okončan Drugi svetski rat u Evropi.

Kamioni na Horgošu čekaju šest sati

Teretna vozila na izlazu iz Srbije na graničnom prelazu Horgoš čekaju šest sati, dok je zadržavanje kamiona na prelazu Kelebija u smeru ka Mađarskoj tri sata.