Srbijavode: Zbog moguće poplave dodatna mehanizacija i ljudstvo na Limu u Prijepolju

U opštini Prijepolje, zbog mogućeg izlivanja reke Lim na kritične lokacije su upućeni dodatna mehanizacija i ljudstvo, rečeno je danas agenciji Beta u preduzeću Srbijavode.
Srbijavode: Zbog moguće poplave dodatna mehanizacija i ljudstvo na Limu u Prijepolju
Foto: Pixabay
To je odlučeno na sednici lokanog Štaba za vanredne situacije, pošto su direktor Srbijavoda, Goran Puzović i predstavnici Sektora Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije za vanredne situacije obišli teren.
Najavljene intervencije biće na kritičnim lokacijama koje nisu u branjenim područjima, dodali su u tom preduzeću.
Srbijavode su prethodno saopštile da su su obilne padavine u Crnoj Gori dovele do porasta nivoa reke Lim u opštini Prijepolje i da je na deonici "Lim - Prijepolje" sektor "S.7" proglašena vanredna odbrana od poplava.
 
Padavine su dovele i do porasta vodostaja reke Grabovici u Sjenici, koja je poplavila 40 objekata u naselju Bukreš na neuređenom delu toka te reke.
 
Zboj povećanja vodostaja i izlivanja reka danas je proglašena vanredna situacija u Prijepolju i Sjenici.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija