Šest lokalnih samouprava raspisalo Konkurse za projektno sufinansiranje medija

Opštine Čajetina, Svilajnac, Petrovac na Mlavi, Sečanj, Prokuplje i Grad Jagodina raspisali su konkurse za sufinansiranje medijskih projekata, objavilo je Udruženje novinara Srbije.
  Šest lokalnih samouprava raspisalo Konkurse za projektno sufinansiranje medija
Foto: 021.rs (Ilustracija)
Kako je saopšteno, najviše novca za sufinansiranje medijskih sadržaja, 20 miliona dinara, izdvojila je Čajetina, a najmanje Sečanj - milion i petsto hiljada dinara.
Petrovac na Mlavi za sufinansiranje medijskih projekata izdvojio je devet miliona dinara, Prokuplje i Svilajnac po šest miliona dinara, dok će Jagodina medijima dodeliti  pet miliona i šesto hiljada dinara.
U konkursima za sufinansiranje medijskih sadržaja svaka loalna samourava je navela koliki je najmanji iznos sredstava po projektu, kao i do kada je konkurs otvoren.
 
Na ovim  konkursima mogu da učestvuju mediji koji su registrovani u Agenciji za privredne registre (APR) i pravna lica, odnosno preduzetnici koji se bave proizvodnjom medijskih sadržaja, a treba da  prilože dokaz da će sufinansirani medijski sadržaj biti realizovan putem medija koji je upisan u Registar medija u APR-u.
  • Na

    19.01.2023 19:43
    tržište
    Lokalni i svi drugi mediji treba da budu na tržištu i posluju po tržišnim principima. U protivnom, oni su propagandni bilteni lokalnih, regionalnih i republičkih vlasti. Ne mogu da zamislim da će lokalni mediji objektivno pisati o, na primer vlasti u Čajetini, od koje dobivaju pare .
  • Pera Doroslovacki

    19.01.2023 16:44
    3N
    Ali becej nije !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.