Tužilaštvo za Insajder: Provera krivičnih prijava protiv v.d. direktorke klinike Laza Lazarević

Tužilaštvo za organizovani kriminal proverava navode krivičnih prijava o finansijskim malverzacijama u Klinici za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević", piše danas Insajder.
 Tužilaštvo za Insajder: Provera krivičnih prijava protiv v.d. direktorke klinike Laza Lazarević
Foto: 021.rs
To tužilaštvo je za Insajder navelo da postupa po pet krivičnih prijava protiv v.d. direktorke te klinike Ivane Stašević Karličić.
Za svaku od prijava, kako je dodalo tužilaštvo, Službi za borbu protiv organizovanog kriminala Ministarstva unutršnjih poslova upućeni su zahtevi za prikupljanje obaveštenja i više urgencija.
Tužilaštvu su dostavljene tri anonimne krivične prijave protiv v.d. direktorke i dve prijave Štrajkačkog odbora sindikalnih organizacija Klinike.
 
Prva anonimna krivična prijava bila je 22. marta 2022, a poslednja prijava Štrajkačkog odbora 13. januara ove god, navelo je tužilaštvo i dodalo da su provere i dalje u toku.
 
Tužilaštvo je navelo da proverava navode krivičnih prijava u vezi sa zloupotrebama koje se odnose na finansijske malverzacije u Klinici
 
Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Rade Panić je u ponedeljak na konferenciji za medije pokazao anonimnu krivičnu prijavu protiv Stašević Karličić.
 
U toj prijavi je navedeno da je ona oštetila budžet za oko milion evra, tako što, iako je znala identitet pacijenata, upisivala ih je kao N.N. lica. Direktorka je u prijavi optužena i da je naplaćivala usluge koje ustanova nije pružala.
 
Stašević Karličić je podnela krivičnu prijavu protiv Panića zbog njegove tvrdnje o proneveri milion evra.
 
Deo zaposlenih na Klinici mesecima protestuje i traži smenjivanje direktorke koju optužuju za konstantan mobing, pritiske, neosnovano kažnjavanje, revanšizam, piše Insajder. Stašević Karličić je ranije odbacila sve optužbe.
  • Hm

    28.03.2023 13:04
    Mozda
    Mozda je ona kuma, a kumovi su, vidimo po novinama, zasticeni ,makar i da ih je 40.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.