Vanredna situacija i u Kuršumliji i Prokuplju, u Novom Pazaru se i dalje traga za dve osobe

Zbog naglog porasta nivoa reke Toplice i ugroženosti nekoliko naselja i vodozahvata, u Kuršumliji je proglašena vanredna situacija.
Vanredna situacija i u Kuršumliji i Prokuplju, u Novom Pazaru se i dalje traga za dve osobe
Foto: FoNet/AP
Vanredna situacija proglašena je i u Prokuplju.
Najteže je u naselju Mikuljana, gde je poplavljeno desetak kuća i vodovodni rezervoari odakle se Kuršumlija snabdeva vodom, preneo je RTS.
Na terenu su službe Javnog komunalnog preduzeća i pripadnici Sektora za vanredne situacije koji su pritekli u pomoć ugroženim domaćinstvima.+
 
U Prijepolju, Sjenici, Novom Pazaru, Brusu i Tutinu proglašena je vanredna situacija zbog izlivanja reka kao posledice obilnih padavina, a u Novom Pazaru se traga za dve osobe.
 
Do izlivanja reka došlo je i u dragačevskim selima, Čačku i Tutinu, kao i u Kosovskoj Mitrovici gde se izlio Ibar i gde je evakuisano 120 porodica.
Viši delovi Novog Pazara ostali su sinoć bez vode, dok je u ostatku grada znatno smanjen pritisak zbog velikog zamućenja sirove vode.
 
Iz Javnog komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" saopštili su da će zbog velike zamućenosti sirove vode, filtersko postrojenje narednih dana raditi smanjenim kapacitetom i da zbog toga visinske zone mogu ostati bez vode.
 
Meštanima koji žive u delovima grada bez vode će, navode iz tog javnog preduzeća, od petka biti dostupne cisterne sa pijaćom vodom.
  • zztop

    20.01.2023 10:09
    Nageo se brod a kormilar u davosu - onako turistički...
  • Ccc

    20.01.2023 08:35
    Kad sve prođe, očistiti smeće oko i u koritu reke, umesto para za stadion. Ako ste videli slike, ono je strašno. Zato se ovo sve i dešava.
  • Salamander

    20.01.2023 08:19
    Stadion to rešava
    Možda stadion 1 i stadion 2 ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija