Ibar se izlio u Raški, ne rade vrtići i škole, obustavljen saobraćaj kod Prokuplja

Reka Ibar izlila se na teritoriji opštine Raške, a u Kraljevu je Ibar napunio svoje korito i izlio se na gradsku plažu.
 Ibar se izlio u Raški, ne rade vrtići i škole, obustavljen saobraćaj kod Prokuplja
Foto: FoNet/AP
Poplavljena je industrijska zona, više prilaznih saobraćajnica, a ugroženi su i predškolska ustanova, sportski centri koji se nalaze nadomak reke, kao i autobuska stanica.
Predsednik Opštine Raška Nemanja Popović rekao je jutros reporteru RTS da je na sednici Kriznog štaba doneta naredba o zatvaranju vrtića i srednjih škola.
Ibar je, kako kaže, na istorijskom maksimumu, ono što je veliki problem je da je reka ugozila industrijsku zonu.
 
"Ibar je nadolazio velikom brzinom. Imamo poplavljena domaćinstava, ali ovo je jače od svih nas", rekao je Popović.
 
U Novom Pazaru evakuisano je 45 ljudi.
 
Lokalne vlasti u sedam opština proglasile su vanredno stanje zbog obilnih padavina i poplava, a posle izlivanja reke Ibar krizni štab u Raški jutros je doneo odluku o privremenoj obustavi rada vrtića i srednjih škola.
 
Zbog obilne kiše i izlivanja reka, u Prijepolju, Sjenici, Novom Pazaru, Brusu, Tutinu, Kuršumliji i Prokuplju proglašena vanredna situacija.
 
Obustavljen saobraćaj na putu Ćukovac-Prokuplje zbog izlivanja reke Toplice
 
Saobraćaj na putu Ćukovac - Prokuplje  obustavljen je zbog izlivanja reke Toplice, a vozila se preusmeravaju na alternativni pravac Mala Plana - Prokuplje, saopštili su danas Putevi Srbije.
 
Nivo Toplice je veći nego 2020. godine kada se izlila i pričinila veliku štetu, a vrh poplavnog talasa danas prolazi kroz Prokuplje.
 
Na najopterećenijim putnim pravcima prvog prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara snega na teritoriji Bačke, Beograda, Ivanjice, Novog Pazara, Požege, Užica, Valjeva.
 
Snega padaa na Zlatiboru, Kopaoniku i Divčibarama, a na državnim putevima drugog prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, raskvašenog snega ima do pet santimetara na teritoriji Čačka, Ivanjice, Kolubare, Kruševca, Mačve, Novog Pazara, Požege, Užica, pa se vozačima preporučuje oprezna vožnja.
  • ...

    21.01.2023 01:41
    Otkako znam za sebe, a ima 50+ godina, juzno od Save i Dunava su stalno neke poplave.
  • Vlada

    20.01.2023 13:02
    Pre nekoliko dana ovi iz RHMZ najavise velike padavine i moguc ovakav scenario a ovi iz ugrozenih opstina su izgleda bili u fazonu: "ma valjda nece". Ko ce da pali bagere da se prociste korita od djubreta i da se pripreme dzakovi sa peskom i pumpe. Preveliko cimanje a i ovo su ipak "istorijske poplave", kao i one iz 2014te.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.