Zekić: Odluka o petoj frekvenciji kad se završi sudski spor REM-a i Nove S, koliko traje nek' traje

Odluka o petoj nacionalnoj frekvenciji doći će na red kada se završi sudski spor koji je Nova S pokrenula protiv REM-a, izjavila je predsednica Saveta REM-a Olivera Zekić.
Zekić: Odluka o petoj frekvenciji kad se završi sudski spor REM-a i Nove S, koliko traje nek' traje
Foto: FoNet (Milica Vučković)

Ona je za Danas rekla da se čeka da prvo sud završi svoj posao i tek će onda REM odlučivati o tome kome će dodeliti dozvolu za petu nacionalnu frekvenciju.

"Koliko to traje, nek' traje. Ne možemo da se mešamo u rad pravosudnih organa. Je l' ih neko bio po ušima da nas tuže? Nije. Žao mi je samo što će zbog njih i druge zainteresovane televizije morati da čekaju", kaže Zekić.

Podsetimo, Nova S je tužila Upravnom sudu Regulatorno telo za elektronske medije zbog nedonošenja odluke po pitanju izdavanja dozvole za frekvenciju u zakonskom roku.
 
Potom je Olivera Zekić krajem prošle godine na televiziji Pink izjavila da "neće da može" da REM izda dozvolu za petu nacionalnu frekvenciju, zbog tužbe koju je protiv ovog tela podnela TV Nova S.
 
Stručnjaci za pravo su tada objasnili da spor koji se vodi pred Upravnim sudom nije prepreka za dodeljivanje frekvencije te da je reč o samovolji predsednice Saveta REM-a. 
 
S obzirom na to da taj spor može da traje i do nekoliko godina, pitanje je kada će frekvencija uopšte biti dodeljena.
 
Takođe, sa zakazivanjem sednice za dodelu pete nacionalne frekvencije uveliko se kasnilo, a krajem januara biće tačno šest meseci kako je konkurs raspisan.
Prema navodima stručnjaka, ali i pojedinih članova Saveta REM-a, rok za dodelu dozvole istekao je još početkom decembra prošle godine, dok predsednica Saveta REM-a Oliveru Zekić ponavlja da roka – nema.
 
Na brojne konstatacije da se namerno odugovlači sa petom frekvencijom, da neće ni biti dodeljena, da odluka o tome nije na Savetu REM-a, već je prešla na politički teren, sagovornica Danasa kaže da "zli jezici tvrde i da je ona nova direktorka RTS-a, što je notorna izmišljotina i glupost".
  • ne kapiram

    20.01.2023 21:29
    zasto se tabloidizuju?
    Zasto se Nova S tabloidizirala ako hoce nacionalnu frekvenciju?
  • Dete rock'n rola

    20.01.2023 21:11
    Nešto mi se javlja da će ovaj sudski spor trajati godinama.
    Ova žena nije u životu čula za stid i sramotu, a moral ne bih ni pominjao.
  • Sns banda

    20.01.2023 20:58
    SPS poltroni
    Da je pravna drzava uveliko bi bili u zatvoru kompletna kamarila REM.a, Jer se SPS poslusnici dodvoravaju SNS bandi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija