Vesić: Ozbiljan novac ulažemo u železnice, potpisaćemo ugovor za brzu prugu Beograd - Niš

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da država ulaže "ozbiljan novac" u izgradnju i rekonstrukciju pruga.
Vesić: Ozbiljan novac ulažemo u železnice, potpisaćemo ugovor za brzu prugu Beograd - Niš
Foto: 021.rs
Dodao je da će to promeniti način korišćenja tog vida prevoza i odnos putnika prema železnici.
Kako je saopšteno iz tog ministarstva, Vesić je tokom posete preduzeću "Infrastruktura železnice Srbije" u Nišu podsetio da se radi na izgradnji brze pruge Novi Sad - Subotica, a da u narednom periodu sledi potpisivanje ugovora za brzu prugu Beograd - Niš.
Dodao je da se očekuje i dogovor sa EU o finansiranju izgradnje pruge Niš - Preševo, da bi u maju trebalo da počne obnova pruge Niš - Dimitrovgrad sa obilaznicom oko Niša i deonice Stalać - Кraljevo - Rudnica, te deo barske pruge Valjevo - Vrbnica.
 
"S obzirom na velika ulaganja, imaćemo i više ljudi koji će raditi u železnici, jer će biti potrebe", rekao je Vesić i naveo da železnička preduzeća od firmi koje primaju subvencije treba da počnu samostalno da funkcionišu.
 
Vesić je poručio da će "železnice postati ono što su nekad bile", dodavši da je jedan od uslova kada je Srbija sticala nezavisnost u 19. veku, bila izgradnja pruga.
  • pajo patak

    21.01.2023 13:59
    ozbiljan novac ulažemo,
    potpisaćemo ugovor, a višak iz aneska ću uzeti ja.
  • Shone

    21.01.2023 13:30
    Ovaj
    se nalupeta za 5-oricu. Za ulaganje u zeleznicu, najbolje govori sta se dogadja na pruzi BGD-NS. Zatim, Srbija je dobila kredit za prvu prugu kad je izmenila istoriju i ubacila nepostojece doseljavanje Slovena na Balkan. To je inace malo poduza pricha. Ovo je bio uslov davaoca kredita iz (kao ih Nemci zovu) dunavske monarhije. Predlazem da sicvea nazovemo cunami. Posledice su iste.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.