Ulaz policije u stanove bez naloga povučen iz nacrta Zakona o unutrašnjim poslovima

Deo nacrta Zakona o unutrašnjim poslovima koji se odnosio na ulazak policije u kuće i stanove bez sudskog naloga povučen je iz novog nacrta, izjavio je državni sekretar u MUP-u Danilo Stevandić.
Ulaz policije u stanove bez naloga povučen iz nacrta Zakona o unutrašnjim poslovima
Foto: 021.rs
"Ostaje pravni režim koji propisuje Zakonik o krivičnom postupku", rekao je Stevandić na sastanku predstavnika Vlade Srbije i civilnog sektora iz Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji (NKEU).

Naveo je da takvo zakonsko rešenje, od zemalja u okolini, postoji u Hrvatskoj i Sloveniji, ali da su članovi zakona koji se odnose na to povučeni nakon primedbi javnosti i civilnog sektora.

Na sastanku, na kome se razmatraju primedbe Nacrta Zakona, učestvuju i premijerka Ana Brnabić, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i ministarka za evropske integracije Tanja Miščević.
 
Stručna javnost isticala je mnogobrojne sporne tačke ovog nacrta zakona - od biometrijskog video nadzora građana, korišćenja zvučnih topova, mogućnosti da policija bez naloga upada u stanove građana, do brojnih drugih problema.
 
Nacrt je zbog toga bio povučen iz procedure usvajanja.
  • Пипи

    23.01.2023 17:23
    Само ми керамичар у кући фали
    Само ми још фали да ми керамичар улети у стан без налога, дајте ви из снс да ли сте ви људи нормални, ко вам пише све ове глупости, није ваљда да ни једног законописца немате у странци....
  • Ja

    23.01.2023 16:32
    Zakon uopsteno treba povuci, ovaj cl. zamazivanje ociju.
  • zztop

    23.01.2023 16:18
    Neće nam policija ulaziti u kuće i stanove, al će nas prebijati na ulici ko volove u kupusu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.