Havarija u kopu Kolubara, nije ugroženo snabdevanje strujom, ali će proizvodnja uglja biti niža

U Rudarskom basenu Kolubara sinoć je došlo do havarije na polju E, gde je klizište zaustavilo rad jednog bagera, ali nije bilo povređenih, niti većeg oštećenja na opremi.
Ministarka energetike Dubravka Đedović potvrdila je da je na kopu Kolubara došlo do klizišta koje je zaustavilo rad bagera, ali da neće biti ugroženo snabdevanje strujom.
"Havarija je ugrozila rad bagera koji je značajan za ovo polje i ono što sam htela, to je da se uverim da nema većeg oštećena na opremi, da niko nije povređen i što je najbitnije, da su tu ljudi koji saniraju situaciju", navela je Đedović, naglašavajući da je došla na lice mesta kako bi se uverila da su stvari pod kontrolom.
Ona je istakla da neće biti ugroženo snabdevanje strujom kao ni toplotnom energijom za Lazarevac.
 
"Trafostanica nije ugrožena, ali treba nastaviti nadgledanje da ona ne bude ugrožena. Ona napaja samo kopove, a ne okolna mesta", rekla je ministarka i dodala:
 
"Ima dovoljno uglja na deponijama za snabdevanje toplane koja greje Lazarevac, to je bitno, ali ono što me brine   da je proizvodnja uglja u Kolubari 30 odsto niža u zadnje dve nedelje i da će ovom havarijom ona biti još niža  , što znači da moramo da radimo na većim zalihama uglja da ne bi naš energetski sistem i snabdevanje građana strujom došlo u pitanje", izjavila je Đedović.
  • pera

    25.01.2023 12:42
    ne brinite, da li smo vas ikada slagali
  • mile

    25.01.2023 12:05
    Sve stručnjaci, moj do mojega.
  • Zorana

    25.01.2023 10:57
    Neće dugo
    Ni ova, nije rekla ZAHVALJUJUĆI NAŠEM PREDSEDNIKU...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.