Vozači tramvaja u Beogradu teško povređeni, dvojica čekaju operacije

Vozači GSP-a, koji su nožem napadnuti na okretnici tramvaja na Banjici, zadobili su teže povrede, a dvojica čekaju operaciju.
Vozači tramvaja u Beogradu teško povređeni, dvojica čekaju operacije
Foto: Pixabay
Prema poslednjim informacijama, trojica povređenih su u Urgentnom centru, a dvojica čekaju operaciju. Životi im nisu ugroženi, ali povrede su teške, prenosi RTS.
Do napada je došlo rano jutros na okretnici tramvaja na Banjici, kada je grupa mladića šarala tramvaje, a otpravnik ih upozorio da to ne rade.
"Naš otpravnik je primetio da grupa od nekoliko mladića sprejom šara jednu stranu tramvaja koji je bio parkiran i krenuo je da ih upozori da to prestanu. Međutim, navedeni mladići su napali našeg otpravnika i povredili ga nožem u levu butinu", navodi Zoran Šarac, vršilac dužnosti direktora GSP-a.
 
Ističe da su vozači koji su to videli pritrčali da pomognu otpravniku, kao i da su i njih napali mladići.
 
"Tom prilikom dvojici vozača nanete su teže telesne povrede", dodaje Šarac.
 
Navodi da će radnik koji je napadnut nožem biti operisan, jer ima povredu krvnih sudova.
 
"Jednom od vozača povređena je glava i polomljena gornja vilica i nos i on će takođe biti operisan", kaže Šarac.
 
Mladići su pobegli sa lica mesta, ali su uhapšeni ubrzo nakon napada. Imaju od 20 do 28 godina.
 
Inače, od početka godine napadnuto je osam vozača i oštećeno 12 vozila gradskog prevoza. Tokom prošle godine bilo je ukupno 130 napada - 51 na vozače, 79 na vozila GSP-a.
  • 696

    26.01.2023 17:44
    Vansezonski trening
    Trenutno nema fudbala, nema okupljanja koja ne prijaju vlasti, nema farbanja fasada pa su momci morali nešto da rade da ne ispadnu iz forme.
  • Vera

    26.01.2023 08:53
    Kada bi bili strogo kažnjeni, ne bi se usudili, ni oni ni neki drugi, da napadaju i povredjuju ljude. Ovo je zemlja bez zakona.
  • Bežati odavde

    26.01.2023 02:07
    što pre
    A kada ih uhvate pitaće ih da li su im roditelji učlanjeni u političku stranku i da li im roditelji imaju para pa će ih tek onda objaviti u medijima da su "uhapšeni".

    Ne gine im nanogica i kućni pritvor od 15 dana bez elektronskog nadzora kad ih uhvate.

    Beograd na 7 km od centra.Jako prometna raskrsnica živeo sam tu u blizini pre par godina.Tu su taksisti,lokali u tc kios,pekare koje rade 24 sata.Dakle nije selo i nije u mraku.Taj deo gde okreću tramvaji linija 9,10,14 su uvek osvetljeni i pokriveni kamerama na 10 metara SU TAKSISTI na 20 metara su PEKARE koje rade 24 sata dnevno na 50 metara JE TRŽNI CENTAR na 15 metara su 2 autobuska stajališta sa noćnim linijima i dnevnim na svaka 2 minuta gde autobusi prolaze.

    I pored toga uzmeš NOŽ,SPREJ i znaš da možeš biti SNIMLJEN znaš da te 50+ ljudi gledaju i KRENEŠ DA KOLJEŠ LJUDE i to ne prolaznike već vozače tramvaja KOJI SE DUŽE TIM TRAMVAJEM jer im je SREDSTVO ZA RAD čije skidanje grafite moraju da plaćaju iz svog džepa jer im je bilo u smeni da nisu izašli da im se suprostave.

    Avganistan je civilizacija za nas Srbe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.