Starica iseljena, stan pripao opštini, a komunalije i dalje naplaćuju od nje

Združena akcija "Krov nad glavom" zatražila je od nadležnih da hitno zaustave naplatu komunalnih dugova od Dobrinke Ilić (70) i da ih regulišu sa pravim držaocem stana - opštinom Palilula.
Starica iseljena, stan pripao opštini, a komunalije i dalje naplaćuju od nje
Foto: 021.rs

Traže i da se njoj nadoknadi sva pretrpljena šteta i gubici nastali njihovim postupanjem.

Ilić je iseljena još 2010. godine iz stana koji je prešao u vlasništvo opštine Palilula, koja od tada ne plaća račune za stan koji je uzela od Dobrinke.

Kako navodi "Krov nad glavom", kada je sama Dobrinka pokušala da Infostan i druge nadležne obavesti da stan više nije njen i da računi više ne mogu da se vode na njeno ime – oni su je zamajavali, odbijali da postupe po njenim zahtevima i od 2010. do 2017. godine joj "karikali" račune za stan iz koga je odavno iseljena.
 
Na taj način, opština Palilula i Infostan su Dobrinki Ilić nepravedno i protivzakonito stvorili dug koji premašuje 750.000 dinara.
 
Dobrinki Ilić se od minimalne penzije naplaćuju nelegitimni dug i naduvani izvršiteljski troškovi, a uprava opštine Palilula je u oktobru 2022. godine pokušala da traži i zaplenu Dobrinkinog jedinog preostalog doma – porodične kuće u selu Pudarci kod Grocke, navodi "Krov nad glavom".
  • Vladan

    28.01.2023 17:19
    @sdragan

    Bilo bi dobro da ga i ti pročitaš, od 12 godina ilegalnog obračuna komunalnih dugova, SNS je u Beogradu na vlasti poslednjih osam. A podseti me, na osnovu koje priče ste ono došli na vlast, da ćete iskoreniti korupciju i javašluk u vlasti? Ili možda da ćete odbraniti Kosovo, kako vam to ide?
  • sdragan

    28.01.2023 15:43
    Srbina@
    Bilo bi dobro da pročitaš tekst...Žena je ostala bez stana 2010 godine...Tada su još uvek na vlasti Žuti...Djilas je gradonačelnik.
    Nemoj da misliš da branim SNS, pošto su to sve isti lopovi...
  • Predrag

    28.01.2023 13:36
    U zemlji čuda ništa nije čudno!
    Građanima,rabovima Božjim,
    ostaje samo Božja pomoć ali i ona
    je selektivna i neizvesna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.