MUP: Vozači povećajte opreznost i propustite pešake

Uprava saobraćajne policije ukazuje da su se tokom jednog dana, u četvrtak, u Srbiji dogodile tri saobraćajne nezgode u kojima su oboreni pešaci na pešačkom prelazu.
MUP: Vozači povećajte opreznost i propustite pešake
Foto: 021.rs (arhiva)
Zbog toga apeluju na sve vozače da u postojećim vremenskim uslovima povećaju opreznost i smanje brzinu kako bi mogli blagovremeno da zaustave vozilo i propuste pešake koji nameravaju da pređu kolovoz.
U četvrtak je u saobraćajnim nezgodama poginuo jedan pešak, jedan je zadobio teške, a dva lake povrede.
Na pešačkom prelazu u Kraljevu poginula je osamdesetogodišnja žena, a u Beogradu su u jednoj saobraćajnoj nezgodi povređene tri devojke, starosti 23, 24 i 28 godina. U Zrenjaninu su na pešačkom prelazu oboreni dvadesetsedmogodišnja žena i njeno šestogodišnje dete, ali oni nisu povređeni.
 
Sve saobraćajne nezgode dogodile su se u noćnim uslovima, odnosno u uslovima smanjene vidljivosti.
 
Uprava saobraćajne policije podseća da od 15. decembra prošle godine sprovodi pojačanu kontrolu saobraćaja u cilju unapređenja bezbednosti pešaka. Od početka akcije, 4.419 vozača kažnjeno je zbog prekoračenja brzine u zonama pešačkih prelaza, 111 vozača zbog nepropuštanja pešaka na prelazu, a 420 pešaka zbog nepropisnog prelaska kolovoza.
 
Iz saobraćajne policije apeluju i na pešake da korišćenjem reflektujućih elemenata doprinesu unapređenju svoje bezbednosti, kao i da kolovoz prelaze isključivo nakon što se uvere da to mogu učiniti na bezbedan način, uključujući i prelazak na pešačkom
prelazu.
  • Milo

    28.01.2023 22:26
    Pešaci zzz
    Danas kad ne ubi devojku kod Šumarskog na Banovom brdu.Izlete pored kola van pešačkog, ne znam kako sam prikočio jer je bilo mokro,kretao aam se nizbrdo.Već sam je video u kolicima a mene u pritvoru.
  • Ja

    28.01.2023 19:08
    Pod hitno
    Učesnici u saobraćaju koji voze bicikle, el. trotinet, motore itd. zakonom obavezati da nose žute fluorescentne prsluke. Napolju mrak jutros, a on el. trotinet siv juri bulevarom. Jedva ga primetih, nije ni svanulo a ovaj ni svetlo, lampu da upali. Bože ovo je ludilo.
  • hmm

    28.01.2023 17:40
    Pesaci imaju prvenstvo na pesackom prelazu ali ne bi bilo lose da nekada i pogledaju sta se desava na putu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija