Smenjena direktorka "Torlaka" Vera Stoiljković

Vlada Srbije razrešila je direktorku Instituta za virusologiju, vakcine i serume Torlak Veru Stoiljković.

Za novog direktora imenovan je Luka Dragičević.

U Službenom glasniku navodi se da je Stoiljković Institut Torlak vodila kao vršilac dužnosti direktora što je status i naslednika Dragačevića.
Odluke o rukovođenju Institutom Torlak Vlada Srbije donela je u četvrtak, 26. januara.
 
Miroslav Stajić, koji je nekada radio u "Torlaku", a sada je u penziji, kaže za Danas da je ovo "velika stvar za 'Torlak' i Srbiju". 
 
"Ona nije ni trebalo da bude imenovana na to mesto pre  devet godina. Svedoci smo da je tokom njenih mandata u 'Torlaku' otišlo mnogo dobrih stručnjaka, kao i da smo mi zaposleni još 2013. godine ukazivali na nepravilnosti u toj kući", rekao je Stajić, koji je u "Torlaku" bio šef Odeljenja za proizvodnju toksoida difterije, šef Odeljenja za kombinovanje bakterijskih vakcina i autor proizvodnje seruma protiv zmijskog otrova.
 
Govoreći o novom v.d. direktora Luki Dragičeviću, navodi da je reč o "mladoj osobi zaposlenoj u 'Torlaku', koja stručno može da donese samo dobro toj kuću".
 
"Ali, sam neće ništa moći ukoliko ne bude imao podršku Vlade Srbije i Ministarstva zdravlja", kazao je Stajić.
 
"Danas" podseća da je, prema objavljenim informacijama, dr Vera Stoiljković specijalista fizikalne medicine. Pre postavljenja na mesto v.d. direktora Instituta "Torlak", početkom 2013. godine, bila je načelnica Odseka za prijem i obradu naloga za intervencije u Hitnoj pomoći.
  • Darko

    30.01.2023 07:58
    Torlak opljackana firma. Slit terapija asmaticarima preko noci otisla sa 3200 na 4200. A sami je placamo. Jedna bocica jedan mesec,plus jos troskovi kada leti idemo po nju jer je kada je toplo ne salju. Lopovi stranacki, nesposobni paraziti. Nadam se nekoj revoluciji sto pre.
  • Miloš

    30.01.2023 07:44
    Promašaj
    Pa kako takav "promašaj" može devet godina da bude na funkciji? To je očigledan promašaj neodgovorne vlasti.
  • možda grešim

    30.01.2023 05:22
    Jel’ to ona što nije mogla da pogodi kada je “virus” ušao u zemlju? Pa,se dvoumila da li u februaru,pa u martu, a onda i datume pomesala jednom treci,jednom četvrti mart, a onda opet februar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.