Dačić pozdravio Milanovićevu "principijelnu izjavu o Kosovu"

Srpski šef diplomatije Ivica Dačić pozdravio je izjavu hrvatskog predsednika Zorana Milanovića da je Kosovo oteto Srbiji, ocenivši da se radi o principijelnom poštovanju međunarodnog prava.
"Istina je to što je rekao predsednik Hrvatske Zoran Milanović da je Kosovo i Metohija oteto od Srbije na silu i nezakonito", izjavio je Dačić.
"Na slučaju Srbije najgrublje je pogaženo međunarodno pravo u koje se svi zaklinju. Na Kosovu i Metohiji srušen je međunarodni poredak u kome je suverenost država nedodirljiva, a granice nepromenljive", rekao je Dačić.
Dodao je da ne ulazi u to da li Milanović ima unutrašnje političke razloge da ovako govori o Srbiji i o Kosovu, ali da je to stav šefa države članice Evropske unije i NATO, koji on pozdravlja.
 
Plenković: Niko nije anektirao Kosovo
 
Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je da Kosovo nije anektirano jer bi onda bilo pripojeno nekoj drugoj državi.
 
"Niko nije anektirao Kosovo jer bi ga onda pripojio nekoj drugoj državi. Ne znam za pojam ekstrakcije u međunarodnom pravu", rekao je Plenković povodom izjave hrvatskog predsednika Zorana Milanovića da je međunarodna zajednica anektirala Kosovo.
 
On je naveo da je "važno da je Kosovo nezavisna država s kojom Hrvatska ima diplomatske odnose".
 
Hrvatski predsednik Zoran Milanović rekao je ranije danas da je međunarodna zajednica "anektirala Kosovo".
 
"Mi i međunarodna zajednica. Uzeto je od Srbije. Ko je to napravio nego mi? Jesmo priznali Kosovo? Nije aneksija, nego otimanje. Kako se to zove? Ekstrakcija. Nije šija, nego vrat", dodao je Milanović.
  • Penzos

    31.01.2023 08:18
    ???
    Iza Milanoviceve izjave se krije, ko se seca izjava nove premijerke Italije, da Hrvatska trba da vrati anektirane Istru i Dalmaciju. Zna Milanovic sta radi samo se nasi pecaju kao sarani ???
  • Banderaš

    31.01.2023 07:38
    Gospodin Milanović je više dobrog učinio za Srbiju zadnjih godinu dana,nego što je Dačić učinio u zadnjih 30 godina.
  • S56

    31.01.2023 07:20
    Mora se priznati
    Milanović je u pogledu izražavanja i jasnoće stavova bar za dva koplja iznad istaknutih srpskih politikanata uključujući i vođu. Osim toga ima jasnu sliku o svemu o čemu je pitan, i ne okleva da kaže svoje mišljenje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.