Jelena Trivan postala savetnica Ane Brnabić: "Premijerki pomažem bez naknade i ikakvih beneficija"

Jelena Trivan, koja je nedavno razrešena funkcije direktorke Službenog glasnika, imenovana je na sednici Vlade Srbije za savetnicu premijerke Ane Brnabić.
Jelena Trivan postala savetnica Ane Brnabić: "Premijerki pomažem bez naknade i ikakvih beneficija"
Foto: Medija centar Beograd
Kako se navodi u rešenju o imenovanju u koje je portal nova.rs imao uvid, Jelena Trivan je za savetnicu premijerke imenovana počev od 20. januara i na njoj će biti dok traje dužnost predsednice Vlade.
Trivan je za portal Nova.rs rekla da će Brnabić savetovati u oblasti reforme pojedinih javnih preduzeća.
"Ja obavljam isključivo jednu funkciju, a to je direktor ‘Mtela’, a premijerki pomažem bez naknade i ikakvih beneficija, pre svega u budućoj reformi Zavoda za udžbenike i sličnih javnih preduzeća iz domena izdavaštva, nauke, prosvete, a s obzirom na iskustvo direktora Službenog glasnika. Dakle, isključivo u oblastima u kojima imam znanje i iskustvo koje je vrlo ograničeno", rekla je Trivan ta novu.rs.
 
Dodaje da će to raditi u meri u kojoj može da pomogne, imajući u vidu njeno primarno zaposlenje kao "izraz volje da se javna preduzeća poput Službenog glasnika, Zavoda za udžbenike, Prosvetnog pregleda i slučanih, koja su skrajnuta u odnosu na neka važnija, učine profitabilnim".
 
Trivan kaže i da ne obavlja više funkciju predsednice Upravnog odbora Filmskog centra Srbije, te da joj je istekao mandat još u junu prošle godine.
 
Ona se već neko vreme nalazi na mestu direktorke "Mtela" u Banjaluci, ćerke firme Telekoma Srbije.
  • valjda

    02.02.2023 23:07
    Nadamo se,iskreno,da će narod shvatiti i prestati da glasa za ove
  • bora

    01.02.2023 11:59
    sns clanovi za flajere
    Clanovi DS i g 17 su na svim plcenim i izmisljenim funkcijama
    dok pravi clanovi sns nose flajere.To znaci samo da stranci
    vode zemlju.
  • Pićuka

    01.02.2023 10:06
    Ja takve majstore, kao što ste vas dve, oteram usred posla bez dinara plaćanja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija