Orlić: Izveštaj o pregovorima sa Prištinom jedina tačka dnevnog reda u četvrtak

Izveštaj Vlade Srbije o pregovaračkom procesu sa Prištinom u periodu od 1. septembra prošle godine do 15. januara, koji je dostavljen poslanicima, biće jedina tačka sednice Skupštine Srbije.
To je najavio predsednik parlamenta Vladimir Orlić.
Orlić je za list Politika rekao da će posle obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića u parlamentu biti otvorena javna rasprava, koja će potrajati duže od jednog dana, tokom koje će Vučić "odgovarati na sva pitanja".
Orlić je dodao da će se poslanici po okončanju debate izjasniti o izveštaju Vlade Srbije o pregovaračkom procesu sa Prištinom, koji je "tehnički" jer se u njemu "samo navodi pregled događaja", a da je poseban akcenat stavljen na zahtev za formiranje Zajednice srpskih opština na Kosovu.
 
On je rekao i da bi bilo dobro da se tokom skupštinske rasprave pre svega čuje šta ko od opozicionih stranaka predlaže, kakve bi posledice imali ti predlozi i kako bi ih rešili, "umesto nadgornjavanja u patriotizmu i u tome ko će koga više i bolje uvrediti".
 
Sednica Skupštine Srbije biće u četvrtak, 2. februara. 
  • GreySkull

    01.02.2023 12:23
    Rasprava o necemu sto nije dato na uvid??? Vrlo zanimljivo.
  • 9

    01.02.2023 10:52
    Hoće li biti
    Tu i kakvih čačkalica da se žvaću ?
    Sada kao hoće da čuju opoziciju da sa sebe
    skinu odgovornost jer je "šef" pristao na sve
    samo da stražnjicu zadrži u fotelji.
  • andrija

    01.02.2023 10:38
    Sve to je...
    lepo objasnio bivsi ministar onda predsednikov savetnik Dinkic kada je objasnjavao narodu gde su pare i kako se pojavio kao svemirski brod i usisao svih deset milijardi dolara a nas predsednik mu pretio sa zatvorom kada dodje na vlast i doneo mu robijasko odelo .
    Ovako mogu do poslednjeg srbina dok se ne isele ili umru...da mlate praznu slamu samo sta sa godinama pregovaranja koje su pojeli skakavci gde je neko sve dao a dobio veliko nista a gradjani u bedi.
    Ma ko se jos seca njihovih pregovaranja ili mecke vuka...kako igra...
    Ko se seca jos Price o Kazahtanskom vodji Milan Lane Gutovic taj se dobro nasmejao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.