Isplata penzija uvećanih za 12 odsto od sutra, prosečna će iznositi manje od 38.000 dinara

Isplata prvih januarskih penzija sa povišicom od 12,1 odsto počeće sutra, objavio je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje.
Isplata penzija uvećanih za 12 odsto od sutra, prosečna će iznositi manje od 38.000 dinara
Foto: 021.rs
Sa ovim povećanjem prosečna januarska penzija u Srbiji će iznositi oko 37.825 dinara.
Isplata će sutra početi za korisnike iz kategorije samostalnih delatnosti, nezavisno od toga da li primanja dobijaju preko tekućih računa, na kućnim adresama ili poštanskim šalterima.
Vojnim i poljoprivrednim penzionerima primanja će početi da pristižu 4. februara, a korisnicima iz kategorije zaposlenih 9. februara.
  • Zanovetalo

    01.02.2023 17:23
    E hvala na obavestenju
    Od kako je najavljeno povecanje pre par meseci, gotovo svi politicari na svakih 15 dana su ovo ponavljali, pa mi covek iz Makedonije pre neki dan rece: 'Lako je vama u Srbiji.Malo, malo pa povecanje penzije'.A pri tom niko ne kaze koliko je sta poskupelo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija