Vojska poziva mladiće i devojke da se jave za obuku za pilote aviona i helikoptera

Ministarstvo odbrane pozvalo je mladiće i devojke do 27 godina sa diplomom osnovnih akademskih studija civilnih fakulteta da se prijave za osposobljavanje za rezervne oficire roda avijacije.
Vojska poziva mladiće i devojke da se jave za obuku za pilote aviona i helikoptera
Foto: 021.rs
"Priliku da sednu u kokpit najsavremenijih aviona i helikoptera našeg Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane imaće kandidati koji, nakon što zadovolje opšte uslove konkursa, medicinske i psihološke provere, savladaju selektivnu padobransku i letačku obuku", saopštilo je Ministarstvo odbrane.
Mladići i devojke koji sa uspehom završe šestomesečno osposobljavanje dobiće mogućnost da odmah stupe u profesionalnu vojnu službu i kao oficiri roda avijacije u jedinicama RV i PVO nastave letačku obuku i dobiju zvanje pilota, navodi se u saopštenju.
Konkurs je otvoren do 31. marta, kandidati prijave mogu da podnesu u centrima Ministarstva odbrane, šalterima Pošte ili na portalu eUprave.
 
Više informacije o uslovima i načinu konkurisanja mogu se dobiti u Komandi Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane u Zemunu ili na brojeve telefona 011/3074-128, 011/3074-008 i 011/3074-027, navelo je u saopštenju Ministarstvo odbrane.
  • Novak N

    02.02.2023 17:25
    Mislite o ovome
    A na čemu će to da lete !? Uvedu li se sankcije Rusiji, RV ostaje bez delova i generalnog remonta za neke tipove aviona i helikoptera . O remontu ili zanavljanju njihovg naoružanja i elektronike da ne govorim. A zmajevima i motorima na Orlu i G4 su odavno istekli svi tehnički resursi. Za kraj, novca za nabavku novih aviona, makar školsko-borbenih, nema niti će ga biti u dogledno vreme.
  • dobrivoje

    02.02.2023 16:12
    @auuu 02.02.2023 • 13:50
    Nazad u butik ili kafić gde radiš,dalje od ozbiljnih tema.
  • w/e

    02.02.2023 14:36
    haahahah
    Mora neko i da gine za rts dokumentarce

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija