Đaci izbačeni iz škole u Trsteniku zbog nasilja nad profesorkom - vraćeni u školu

Predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Jasna Janković rekla je da su trojica učenika Tehničke škole u Trsteniku, koja su izbačena iz škole jer su maltretirali nastavnicu, vraćena u školu.
Đaci izbačeni iz škole u Trsteniku zbog nasilja nad profesorkom - vraćeni u školu
Foto: 021.rs
Kako je rekla Janković, to je učinjeno zbog proceduralnih grešaka načinjenih tokom isključenja.
"Oni su se vratili u školu, ali se profesorka nije vratila jer ona još nema snage da uđe u školu", kazala je Janković.
Prosvetni radnici su organizovali protest posle incidenta u Trsteniku, a tada je poručeno da će ponovo izaći na ulicu ukoliko ne budu zadovoljni merama koje država predloži.
 
Na pitanje da li je Unija zadovoljna merama jer novih protesta nema, Janković je odgovorila da će čekati još neko vreme, te da to vreme ističe posle vraćanja učenika iz Trstenika u školu.
 
Janković je naglasila da Unija neće odustati od zahteva da se prosvetarima da status službenog lica.
 
"To što nismo imali razumevanja od strane ministarstva i što je poslušalo druge sindikate koji su bili protiv iz ne znam kojih razloga - ne znači da ćemo odustati", rekla je ona.
 
Navela je i da Unija smatra da je to jedan od načina da država pokaže prosvetnim radnicima da želi da ih zaštiti.
  • Goran

    03.02.2023 07:53
    Samo strah
    Da je maltretirana nastavnica moja sestra ili slicno, ja bih potpisnicima ove odluke vrlo plasticno objasnio da treba da imaju i druge strahove, ne samo od politicara, kad donose ovakve sramne odluke. Plasticno do plasticne hirurgije. Posto samo strah za svoje radno mesto i platu imaju, samo strah kao pokretac postuju. Toliko.
  • Jaca

    02.02.2023 21:49
    Sramota
    Da je kojim slučajem bilo obrnuto i nastavnica ošamarila ili kaznila dete procedura bi bila i te kako ispoštovana. Sram nas bilo. Dozvolili smo kao društvo da nas trojica delikvenata pobedi.Šta čekaju prosvetari??? Svi bre na ulice, od učitelja do profesora, obustavite nastavu, izborite se za svoje dostojanstvo. Štrajkujete samo kad tražite veće plate. Ili treba neko drugi da se bori za vas.
  • Ma

    02.02.2023 21:02
    Bravo
    Ziveli nasilnici I njihovi roditelji sa SVE drzavom koja ih neguje I podrzava.Odvratno I ponizavajuce za SVE prosvetare.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.