Vučić o francusko-nemačkom predlogu: Tačno je ono što se pominje u javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Skupštini Srbije da će ukazati na najlošije tačke francusko-nemačke inicijative za Kosovo i da neće ništa sakriti.
Vučić o francusko-nemačkom predlogu: Tačno je ono što se pominje u javnosti
Foto: Beta/AP (Darko Vojinović)
Vučić je potvrdio da je 90 odsto onoga što je izašlo u javnost tačno, a da u tački 4 stoji da se Srbija neće protiviti članstvu Kosova u bilo kojoj međunarodnoj organizaciji.
"Protivili se ili ne protivili za Savet Evrope, Nato, EU, oni će imati većinu kada oni to odluče", kazao je predsednik.
Kada je u pitanju formiranje zajednice srpskih opština, Vučić kaže da je dogovoreno da se ide sa onim što je obaveza iz Briselskog sporazuma, ali da kosovska strana to ne želi.
 
"ZSO ne može biti model ZSO, ona mora da bude ono što je potpisano u Briselu. Brine me da će oni pokušavati da ponovo pregovaraju ne bi li smanjivali nadležnosti ZSO i to će biti veliki problem. Srbi se neće pre toga vraćati u bilo koje institucije", kazao je predsednik.
 
On je svoje izlaganje u Skupštini započeo objašnjavajući genezu problema i nastanka krize na Kosovu koja je dovela do ove situacije i nemačko-francuskog predloga.
 
"Mi danas pristvujemo nekoj vrsti Trećeg svetskog rata koji će biti obimniji i teži nego što je. Kada imamo to u vidu jasno da neki mali ne mogu da imaju toliko slobode kako bi želeli, da imaju prostora za dah, život i donošenje odluka", kazao je Vučić.
 
On je istakao da je Srbija jedna od retkih zemalja koja slobodno donosi odluke.
 
"Ipak, kao mali ne možete da imate svoj stav, ne možete ni da se sakrijete pod kamen jer to ne žele da vam dozvole", rekao je Vučić.
 
Vučić je rekao da je važnije od svega da se razumeju okolnosti, istorijski trenutak i vremenski okvir u kojem se ovo dešava, te da će poslanicima podrobno ispričati šta se dešavalo poslednjih godina.
 
Kako je najavljeno, sednica o Kosovu trajaće više dana.
  • Gojko

    02.02.2023 20:01
    Šizoje
    Lupači minusa sutra imaju slobodan dan - srazmerno brojanju,”internet tim sns belezi porast od čak 5 vise minusa nego inače”… veštro oko fotografa zabelezice i ovo da pošalje vodji.
  • @doktori

    02.02.2023 18:08
    Svaka čast na izlaganju. O tome smo danas razgovarali u firmi. Zašto Npr nama u gsp nisu dali tu donaciju? Da li je preče kupiti čistoći koja ne radi ništa za grad nego za svoju korist,ili nama da imamo za potrebe svih gradjana. Zar to nije sramota? Sve ovo vodi u propast! Grad i pokrajina da pomažu onima koji su kradjama uništili jedno od najboljih preduzeca…jasno su pokazali ovim donacijama koga podržavaju. Nadam se da će im oni onda raditi izbore jer mi nećemo!
  • Zebra

    02.02.2023 17:11
    Opozicija je kriva sto ne postoji pa nam ovakvi unište zemlju!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.