VIDEO: Koškanje i povici "Izdaja, izdaja!", "Ne damo Kosovo!" i "Ua, ua!" na sednici o Kosovu

Tokom rasprave u Skupštini Srbije o Kosovu deo opozicije sukobio se sa poslanicima vladajuće koalicije.

Do koškanja je došlo u trenutku kada je Vučić odgovarao poslaniku Dveri Ivanu Kostiću.

U jednom trenutku poslanici Novog DSS-a i Narodne stranke ustali su, a ispred njih su stali poslanici Srpske napredne stranke pa je došlo do međusobnog koškanja. Oni su uz povike "Izdaja, izdaja!", "Ne damo Kosovo!" i "Ua, ua!", prekinuli govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića. 

"Vi ste Kosovo dali! Mi branimo Kosovo od takvih kao što ste vi! Sram vas bilo lažovi jedni!", povikao je predsednik sa govornice.
 
 
Vučić je optužio opoziciju da je najviše aplaudirala na pominjanje imena bivšeg predsednika Srbije, Vojislava Koštunice, i počeo da čita imena Albanaca koji su u njegovo vreme pušteni iz zatvora.
 
Predsednik Skupštine Vladimir Orlić optužio je lidera novog DSS Miloša Jovanovića da je hteo fizički da napadne Vučića, a nekoliko puta je pozvao poslanike Narodne stranke, Nove DSS, Dveri i Zavetnika da se vrate na svoja mesta, dok poslanike SNS-a nije opominjao.
 
Posle nekoliko minuta Vučić je nastavio da govori i da poziva Srbe s Kosova da čuju kako opoziciji nije stalo do njih, dok su opozicionari nastavili da izvikuju parole o izdaji.
 
Vučić ih je nekoliko puta nazvao kukavicama i huliganima, i dodao da je sreća što "takve kukavice ne vode Srbiju".
 
Poslanike Miloša Jovanovića, Bosrilsava Novakovića i Boška Obradovića nazvao je lopovima i izneo niz uvreda na njihov račun.
 
Paralelno s Vučićem i Orlić dobacivao je s mesta predsedavajućeg, tako da se nije moglo dobro čuti šta ko govori.
 
U jednom trenutku ton prenosa bio je isključen čak i za novinare koji izveštavaju iz Doma Narodne Skupštine.
 
Incidentu je prethodio govor lidera Dveri Boška Obradovića koji je pozvao na odbijanje francusko-nemačkog plana da time, kako je naveo, "spreče predsednika da izda Srbiju".
  • Petar

    04.02.2023 23:35
    Zivimo u proslosti
    Zivimo u proslosti i gubimo vreme da gradimo buducnost !
    Kosovo je zavrsena prica.
    Da vas pitam kad ce 80% ovih na kosovu Srba ovih jadnih sto imaju samonpo dva stana u Srbiju krenuti da placa struju na kosovu ili ce jos ici preko nasih ledje iz Srbije. Ajde zavrsi te sa prestavama i da potpisujemo referendum. 30 godina pricamo o kosovu 15 smo imli sanse da ga odbranimo. 15.godina Srbija gubi radnu snagu
    15.godina Srbija stoji uestu dok prica o kosovu i propusta priliku za bolju buducnost
    15 godina vlast opstaje samo zato sto narod voli da slusa bajke o kosovu
    15. Godina gubimo oatatak Srbije,fabrike,privredu,turizam
    15 godina se Srbi koj zive na kosovu bogate duple plate izmisljena radna mesta
    Po dva stana u Srbiju
  • Voja

    03.02.2023 10:09
    Cirkus
    Vratio se cirkus iz nekog davno prošlog doba.Sada su tu nabeđeni nacionalisti koji bi da drže slovo, a da sami ne bi ni za brdo karamela išli na Kosovo da ratuju.
  • Лиманац

    03.02.2023 09:46
    Косово и Метохија је Србија.
    Ружна слика послата је јуче из Народне скупштине Републике Србије.

    Када се говори о питању над питањима, Косову и Метохији, сви актери на политичкој сцени требало би да имају јединствен став и тако покажу национално јединство по кључним питању за Србију. Међусобне увреде, замене теза, изношење неистина и остало што смо могли да чујемо јуче не иду у прилог таквом јединству.

    Од међусобне расправе и насртаја између представника патриотски расположеног дела опозиције и посланика Српске напредне странке више ми је засметало упадљиво ћутање дела опозиције који се раније залагао за признање сецесије наше јужне покрајине. Сматрам да проблем и претња више леже у њима него у „Новом ДСС-у”, „Дверима”, „Заветницима” и осталима.

    Србија, наравно, неће прихватити ултиматум који је пред њу стављен. Нећемо се одрећи наше Свете земље за 30 сребрњака.

    Покажимо јединство, покажимо одлучност!

    Нема предаје Косова и Метохије!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prikuplja se novac za plaćanje kazne Aide Ćorović

Feministička antifašistička mreža (FAM) pozvala je građane da doniraju novac kako bi platili kaznu za Aidu Ćorović i sprečili njen odlazak na odsluženje dvomesečne zatvorske kazne od petka 22. marta.