Forum srednjih stručnih škola traži otkaz za direktora iz Trstenika posle vraćanja trojice učenika

Forum srednjih stručnih škola traži otkaz za direktora iz Trstenika posle vraćanja trojice učenika.
Forum srednjih stručnih škola traži otkaz za direktora iz Trstenika posle vraćanja trojice učenika
Foto: Pixabay
Najpravednija odluka bila bi da direktor Tehničke škole u Trsteniku dobije otkaz posle vraćanja trojice učenika, koji su napali nastavnicu, u školu zbog proceduralnih grešaka prilikom disciplinskog postupka protiv njih, saopštio je Forum sredenjih stručnih škola.
Iako je Nastavničko veće krajem novembra prošle godine donelo odluku da se trojica učenika koji su izmakli stolicu profesorki engleskog jezika i sve to snimali, isključe iz škole, oni su, odlukom, prosvetne inspekcije, zbog, kako stoji u obrazloženju, proceduralnih grešaka, vraćeni u školu.
"Forum srednjih stručnih škola smatra da je skandalozno da neko ko je direktor škole ne zna osnovne stvari u obrazovanju, upravljanje školom i vođenje disciplinskog postupka", navodi se u saopštenju Foruma, prenosi N1.
 
Dodaje se da ne ne traže smenu direktorka, već da se po članu 119 Zakona o osnovama sistema obrazovanja obrazuje komisija za vođenje disciplinskog postupka protiv direktora i donese odluka o odgovornosti.
 
"U ovom slučaju, najpravednija odluka bi bila da direktor Tehničke škole u Trsteniku dobije otkaz. Znamo da ovakva šteta koja je naneta prosvetnim radnicima, koji su zabrinuti zbog svakodnevnog nasilja nad njima, ne bi bila odgovarajuća, ali bi koliko, toliko ukazala na postojanje nekog vida odgovornosti", istakao je Forum srednjih stručnih škola.
 
Dodaju da samo traže odgovornost i da im je dosta ponižavanja, degradiranja, nipodištavanja časti i ugleda nastavnika, kao i činjenice da ovakvi slučajevi iz dana u dan prolaze nekažnjeno.
  • Иван

    04.02.2023 00:38
    На крају ће професорка добити отказ, за директора не бринем, њега има ко да заштити а ова јадна жена поново треба код идиота на час...
  • 9

    03.02.2023 15:36
    Ooo Dragane
    Nastavnik je to sigurno uradio iz obesti ili ne vaspitanja? Ili je to bio tvoj junoša sa mobilnim u ruci koji se posle 50-e opmene natezao oko kontrolnog ,pismenog ili mobilnog pa kada je nastavnik pustio ovaj se od siline vučenja kao kegla zakucao u susedni sto ?
  • Dragan

    03.02.2023 12:54
    zasto nije otkaz dobio nastavnik koji je učeniku razbio glavu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.