Janković: SPS je u čitavom haosu na sednici o Kosovu bio upadljivo tih, meni to nešto govori

Profesor i narodni poslanik Vladeta Janković rekao je za N1, govoreći o sednici Skupštine o KiM, da je njegov utisak da su "u celoj toj gužvi, nadvikivanju, ustajanju, socijalisti bili upadljivo tihi"
"Nisu pljeskali, nisu ustali kad je Vučić bio pozdravljen, oni su sedeli, bili tihi i sve vreme su bili najdiskretniji, meni to nešto govori", rekao je on za N1.
Prema njegovim rečima, "devedesetih ipak nije bilo ovako otrovne atmosfere".
"Ima razlike. Smešno je reći da je pod Miloševićem bilo uljudnosti u međusobnom ophođenju. Ovo sad, to je takav elektricitet u Skupštini, loše je vođena, to je problem. Došlo je do fizičkog kontakta. Ja sam pre možda mesec dana govorio u Skupštini i baš sam se obratio Orliću, rekao sam mu krajnje dobronamerno da ne vodi sednice dobro, da provocira, da onemogućava ljude da govore i da ih izaziva i da će pre ili posle izazvati težak incident i to se dogodilo danas. Bilo je užasnih psovki, pretnji, uletelo je obezbeđenje, bilo je krajnje neprijatno i to se nastavilo", kaže on.
 
Dodaje da je vrlo karakteristično što zasedanje nije prekinuto.
 
"Normalno bi bilo da se prekine zasedanje, zakaže pauza, da se svi raziđu, da se uspostavi red, da se ohlade glave. Ali nipošto nisu smeli da pristanu da Vučić bude prekinut. Nipošto nije hteo da prekine, jer bi to bilo prizanje poraza, to je bilo pitanje ko će prvi da ućuti, na kraju se neki kakav takav red uspostavio. Manje je njima važno da kazne, važno je da te prekinu, da ne daju da govoriš", kaže Janković.
 
Ističe da nije stekao utisak da je išta dogovoreno.
 
Sednica se nastavlja danas od 11 sati.
  • Janko

    04.02.2023 05:10
    Kosovo
    Nije tu u pitanju narod u pitanju su biti na vlasti po svaku cenu Kosovo je davno prodato a republika Vojvodina treba da traži samostalnost
  • Филип петровић

    03.02.2023 22:32
    Паника
    Сад се види како истина зна да заболи на жалост у србији нема праве опозиције а тине ни одгорворне власти ми живимо у тоталном медијском мраку ни једна борнална опозиција небих пристала на изборе у таквој ситуацији ,снс је у тајној коалицији са бившим режимом тадића ђиласа борка ст, и других тако да се боље не може ни очекивати. Ишта су срби добили на космету за ових десет година изгубили су и оно што су имали и то је резултат политике којуј води овај режим режим и о чему више да се преговара кад је остало да се само стави печат на независност космета ако и то већ није урађено тајно,,,
  • Zoki

    03.02.2023 12:19
    Oni čekaju novu vlast,uvideli da su ovi na zalasku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.