FOTO: Koferi puni računara i mobilnih telefona zaplenjeni na Gradini

Carinici su 2. februara, na Gradini, u saradnji sa policijom, sprečili putnika jednog autobusa da preko granice neopaženo prenese kofere i torbe pune laptop i tablet-računara, kao i mobilnih telefona.

Prekršaj je otkriven kada je na izlazu iz zemlje za detaljnu kontrolu izdvojen autobus stranih registarskih oznaka, koji je sa šest putnika saobraćao iz Nemačke ka Turskoj, saopštila je Uprava carina.

Tom prilikom su pronađena tri kofera u koje je bilo spakovano ukupno 45 različitih laptop i tablet-računara sa punjačima.
 
 
U koferima su bila i 43 mobilna telefona, kao i pet muških ručnih satova u originalnom pakovanju.
Reč je o korišćenim računarima, tabletima i mobilnim telefonima i novim ručnim satovima marke "Martin line".
 
 
Krijumčarena roba biće zadržana do okončanja prekršajnog postupka pokrenutog protiv 52-godišnjeg putnika.
  • Bauštelac

    03.02.2023 19:48
    Sram vas bilo carinici
    Turci su vredni i dobri radnici u Nemačkoj. Štedljivi. Među sobom trguju polovnom robom. Žive skromno (ogromna većuna). Ova laptopi su starije generacije i nemaju neku vrednost, najverovatnije su bez diskova, svaki ispod 100e, možda i ispod 50e. To bi poslužilo siromašnim porodicama u Turskoj, nekoj deci treba za školu, ali ne, naši carinici halavi....
    Koji uspeh, koje dostignuće naših vrednih carinika (haračlije), i to još na izlazu is Srbije....majke ti, na izlazu?
  • Zebroslav

    03.02.2023 16:39
    Bravo
    Sad je 20 kg elektronskog otpada ostalo kod nas umesto da ode za Tursku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.