NVO o premeštanju Zoo vrta: Nastavak loše prakse isključivanja javnosti iz odlučivanja

NVO "Ministarstvo prostora" je povodom najave da će Zoo vrt biti premešten sa Kalemegdana na Adu Ciganliju ukazala da se u donošenju odluka nastavlja loša praksa isključivanja javnosti.

Ta organizacija je saopštila da Generalni urbanistički plan za Beograd u narednih 20 godina još nije donet, da u njemu postoji plan izmeštanja Zoološkog vrta, ali da se ne pominje mesto izmeštanja, kao ni to šta će biti na prostoru Kalemegdana koji sada zauzima Zoološki vrt.

Navedeno je da je ideja izmeštanja Zoološkog vrta u osnovi dobra, jer je Stari grad toplotno ostrvo zbog čega je neuslovno za život životinja.

Urbanistkinja Božena Stojić istakla je da sadašnja lokacija Zoološkog vrta nije adekvatan nivo prirodnog staništa za životinje, ali da Grad nema odgovore kako i pod kojim uslovima će biti preseljeno oko 250 porodica koje trenutno žive na lokaciji planiranoj za novi Zoološki vrt.
 
Naglasila je da je jednako važno kako će postojanje Zoološkog vrta na Adi Ciganliji biti sanitarno obezbeđeno, s obzirom na to da je u pitanju zona vodoizvorišta sa kojeg se snadbeva ceo Beograd.
 
Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić je ranije danas rekao da 270 porodica koje žive na delu Ade Ciganlije na koji će biti premešten Zoološki vrt neće ostati bez krova nad glavom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.