I danas burno u Skupštini: Uvrede, optužbe da je Vučić šef mafije i da Zvonko Veselinović živi u NS

Poslanik "Moramo-Zajedno" Aleksandar Jovanović zatražio je od predsednika Skupštine Vladimira Orlića da vodi sednicu poštujući Poslovnik, ocenivši da svojim ponašanjem od parlamenta pravi rijaliti.
I danas burno u Skupštini: Uvrede, optužbe da je Vučić šef mafije i da Zvonko Veselinović živi u NS
Foto: FoNet (Zoran Mrđa)
Jovanović je Orliću rekao da po članu 108 Poslovnika zbog uvreda i nereda na sednici može da izrekne mere opomene, da poslanicima oduzme reč ili ih udalji sa sednice.
"Zašto sami sebi ne oduzemete reč po tom članu poslovnika, udaljite sebe sa sednice i dovedete nekog ko će da vodi sednicu poštujući Poslovnik. Zašto ovo radite, gospodine Orliću? Šta vam je cilj - da pravite cirkus od ove Skupštine", upitao je Jovanović, navodeći da Orlić uskraćuje reč i pravo na repliku ako je neko "pet puta pomenut" u raspravi.
On je ocenio da je Orlić odgovoran za sve što se događa u parlamentu.
 
"Dok se raspravlja o najbitnijim zakonima, vi dozvoljavate da se ovde pravi rijaliti", rekao je Jovanović predsedniku Skupštine.
 
Orlić je Jovanoviću, prekidajući ga i upadajući mu u reč, poručio "da ne zna ni šta je na dnevnom redu" i da su njegove ocene "vrhunac duhovitosti", a potom reč dao ministarki pravde Maji Popović.
 
Jovanovićeva primedba Orliću usledila je nakon što predsednik parlamenta nije regovao na niz ličnih uvreda koje je poslanik grupe "Aleksandar Vučić-zajedno možemo sve" Marjan Rističević uputio poslanicima Srđanu Milivojeviću iz Demokratske stranke, Borislavu Novakoviću iz Narodne stranke i još nekolicini poslanika opozicije.
 
Kada se Milivojević javio da replicira, poslanici SNS su rukama lupali u skupštinske klupe, kako se njegov govor ne bi čuo.
 
Milivojević je zamerio ministarki pravde Maji Popović što se slikala kako seče slavski kolač sa Rističevićem, za koga tvrdi da je falsifikovao pečat suda da bi dobio kredit. 
 
Prethodno je poslanik Narodne stranke Borislav Novaković izjavio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "šef mafije koji će završiti u zatvoru", i da Zvonko Veselinović ne brani Srbe na Kosovu i Metohiji, nego živi u Novom Sadu i predvodi najveću organizovanu kriminalnu grupu u jugoistočnoj Evropi i "pljačka Srbiju".  
 
"Sve afere vode ka Vučiću i ne odgovara niko koga štite on i njegov brat Andrej Vučić. Veselinoviću nije mesto u biznisu nego u zatvoru jer je kriminalac", rekao je Novaković na sednici Skupštine Srbije na kojoj se raspravlja o pravosudnim zakonima.  
 
Novaković je pokazao fotografiju Veselinovića i Andreja Vučića koja "pokazuje da Veselinović sve vreme uživa podršku braće Vučić i zato nije procesuiran".  
 
 
Poslanik Narodne stranke je ministarki pravde Maji Popović rekao da je međunarodnoj zajednici poznato da je Veselinović vođa najveće organizovane kriminalne grupe u ovom delu Evrope, a da ona to "očito ne zna".
  • Telep

    05.02.2023 23:34
    @Zoki
    Čak i da je tačno sve za šta ga vi esenesovci optužujete (a znajući koliko lažete, kladio bih se da 90% nije istina). Ali, neka je tačno i sve, opet je to 1000 manje štete ovom gradu nego što ste mu vi naneli.
  • Goki

    05.02.2023 22:48
    Koga briga za cirkusku predstavu kartela i lazne opozicije...
  • ...

    05.02.2023 21:48
    Ovaj Boro Novakovic bio mi odvratan iz nekih licnih iskustava, sad sad je lik za koga cu glasati zanavijek.. totalni bombader, sav respekt

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.