Geneks kula prodata za 2,4 milijarde dinara, kupac - nepoznat

Geneks kula u Beogradu prodata je za 2,4 milijarde dinara.
Za kupovinu se nadmetalo sedam kupaca, a ko će potpisati ugovor još neko vreme će biti nepoznanica, pošto je krajnju cenu izlicitirao - zastupnik kupca, javlja N1.
Sedam kupaca nadmetalo se za kupovinu Geneks kule čija je početna cena bila 834 miliona dinara.
Licitaciju u prostorijama Agencije za licenciranje stečajnih upravnika na kratko je prekinuo narodni poslanik i ekološki aktivista Aleksandar Jovanović Ćuta, pa je pozvana i policija. Prisutna je bila i Radmila Vasić iz Dveri. Ćuta i Vasić sve vreme su, dok je trajala licitacija, uzvikivali: "Ne prihvatamo".
 
Geneks kulu su prvo nudili za dve milijarde dinara, pa za 1,46 milijardi dinara. Sada, treći put za manje od godinu dana, Geneks kula u Beogradu, tačnije njen poslovni deo, početkom januara ponuđena je na prodaju za nešto više od 834 miliona dinara.
 
Prvi put se u oglasu pojavila i napomena stečajnog upravnika da je Geneks kula spomenik kulture još od 2021. godine i da Republika Srbija ima pravo preče kupovine.
 
Do trećeg kruga se došlo, ali je prodaja išla kroz javnu licitaciju.
 
Novi vlasnik upravo je kupio poslovni deo Geneks kule, koja se sastoji od 28 posebnih delova površine 14.943 kvadrata, zatim poslovni prostor od 27. do 37. sprata površine 1.450,39 kvadrata, kao i poslovni i garažni prostor površine u osnovi 9.023 kvadrata i deset garaža od 6.445 kvadrata.
 
Stambeno-poslovni centar Geneks proglašen je za spomenik kulture u novembru 2021. godine, podseća se u oglasu stečajnog upravnika.
  • lp iz daleka

    06.02.2023 17:31
    A koliko je kvadrat u NS u u novogradnji ? Da vidim nekoga tko je za gotovinu platio 2000e na prosjecnoj lokaciji. Napumpali ste cijene koje ne dosegnu iznos ni priblizno koji je prvobitno trazen, vec se prodaju za 30% nize u odnosu na trazeno. Samo 20 m eura, za takvu zgradu. Kod nas je jedan novi neboder na lokaciji druge klase sa 28 katova kostao 160 mil e.
  • Mr.M

    06.02.2023 15:20
    Kupac je poznat onome kome treba da bude poznat e sad što je dobio lux zdanje po ceni od 650e po m2 to se ne racuna...bitno je da su napredni
  • komsinica

    06.02.2023 14:13
    Sto znaci 650 e po kvadratu. Mogu li ja nesto da kupim za tu cenu po kvadratu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.