Ružić: Izjave da SPS flertuje s opozicijom su bez utemeljenja

Funkcioner Socijalističke partije Srbije Branko Ružić rekao je da ne vidi utemeljenje u kritikama da SPS flertuje sa opozicijom i ocenio da je SPS uvek vodila državotvornu politiku.
Ružić: Izjave da SPS flertuje s opozicijom su bez utemeljenja
Foto: 021.rs

Te kritike su na račun njegove partije izneli lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić i predsednik Izvršnog odbora SNS-a Darko Glišić.

"Mogu da potvrdim našu državotvornu orijentaciju, uveren sam da će predsednici SNS-a i SPS-a Aleksandar Vučić i Ivica Dačić razgovarati o svemu. Ne vidim utemeljenje ovih kritika, smatram da je Aleksandar Vučić odneo pobedu za državu u parlamentu Srbije. SPS postoji 33 godine, a da flertujemo sa opozicijom ne bi naš zajednički kandidat na predsedničkim izborima osvojio tako dominantnu pobedu", rekao je Ružić na Radio televiziji Vojvodine.
Za stavove SPS-a o sankcijama Rusiji ili o Kosovu i Metohiji, Ružić smatra da nisu populizam, već državna politika i kako je dodao, "ne vidi da ti stavovi ne korespondiraju sa stavom države".
 
Ružić je dodao da je "ovo kompleksno vreme i da Vučić ima najkorektnijeg i najiskrenijeg saveznika u Dačiću sa kojim je zajedno radio i na potpisivanju Briselskog sporazuma i na otpriznavanju nezavisnosti Kosova".
 
Odbacio je tvrdnje da SPS ucenjuje naprednjake i Vučića i istakao da su svi poslanici SPS-a i Jedinstvene Srbije u skupštini glasali za Izveštaj o pregovorima Beograda i Prištine.
 
"Ne treba podizati tenzije, država je u teškom trenutku i najlekovitije je da predsednici SNS-a i SPS-a razgovaraju na ovu temu jer mislim da ovo šteti Srbiji", ponovio je Ružić.
 
On je dodao da su izbori jedan od načina da se proveri podrška državnoj politici.
 
Kako su objavile Večernje novosti, Vučić je izjavio na sastanku vrha stranke da je spreman da ide na izbore i pređe u opoziciju, radije nego da "partijski i privatni interesi vode državu".
 
"Spreman sam da idem na izbore kao kandidat za premijera, ali neću popustiti pod ucenama – ni Zapada, ni SPS-a, ni lažnih desničara", rekao je Vučić.
  • Dejan

    07.02.2023 10:14
    Farsa
    Mala predstava za djake i vojnike vec vidjenja toliko puta u zadnjih 10g, a sve sa ciljem da bi Vucic pred narodom mogao da opravda raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora i trosenje narodnog novca. Sve je u dogovoru sa SPS-om. Posle izbora ce opet zajedno ciniti vlast sa tim istim SPS-om.
  • Mirko B

    07.02.2023 09:32
    Malo istorije...
    "Ružić: Izjave da SPS flertuje s opozicijom su bez utemeljenja.."
    - Možda. Ali meni deluje da su (izjave) bazirane na prethodnom iskustvu sa vama. Izdali ste Slobu, izdali ste Borisa... Da pogadjamo ko je sledeći !?
  • Gagi

    07.02.2023 09:04
    Kad crveni ćute,velika se stvar sprema.Oni sve znaju..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.