Većina građana dobila povrat novca za neiskorišćene turističke aranžmane: Šta da rade oni koji nisu?

Više od 90 odsto građana koji nisu iskoristili zamenske vaučere za putovanje dobilo je povrat novca, izjavio je direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija YUTA Aleksandar Seničić.
Većina građana dobila povrat novca za neiskorišćene turističke aranžmane: Šta da rade oni koji nisu?
Foto: Pixabay
Dodao je da je jedan broj turista prihvatio ponudu da tokom ove ili naredne godine u dogovoru sa turističkom agencijom iskoristi novac koji im je ostao u agenciji.
Seničić je za Tanjug izjavio da ima još novca agencija koji je "zarobljen" na turističkim destinacijama, zbog čega se one nalaze u finansijskim problemima, a putnici čije su to pare prvo treba da se obrate agenciji da provere da li će novac dobiti.
"Ukoliko agencija ne bude mogla da ispuni te obaveze, onda bi turisti trebalo da se obrate lokalnoj turističkoj inspekciji koja će utvrditi razlog zbog čega novac nije isplaćen. Ako se konstatuje da agencija nema dovoljno novca, onda će se otvarati tzv. garancija putovanja i putnici isplatiti iz osuguranja", rekao je Seničić.
 
Dodao je da su sve agencije, prema našem Zakonu o turizmu, posedovale garanciju putovanja, čija visina zavisi od prometa koje su one ostvarile i putnici će biti namireni iz osiguranja te nema razloga da brinu.
  • Milan NS

    07.02.2023 07:43
    Khm...
    "...i putnici će biti namireni iz osiguranja te nema razloga da brinu".
    Tako je! Puška je zakočena
  • Bombarder

    07.02.2023 07:36
    A sta da rade ljudi cija je agencija zatvorena a osiguranje nece da isplati putovanje???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija