Obradović: Iako je Vučić obećao, nismo dobili poziv za konsultacije o nemačko-francuskom predlogu

Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je da nije dobio poziv Aleksandra Vučića za konsultacije o francusko-nemačkom predlogu, iako je to obećao.
Obradović: Iako je Vučić obećao, nismo dobili poziv za konsultacije o nemačko-francuskom predlogu
Foto: 021.rs
"Nismo dobili nikakav zvaničan poziv predsednika Republike ni pre ni posle sednice o Kosovu i Metohiji", rekao je Obradović za list Danas povodom Vučićeve izjave na sednici Skupštine Srbije da će ga pozvati na konsultacije u ponedeljak.
Obradović je dodao da bi bilo "najnormalnije" da je Vučić pozvao sve predsednike parlamentarnih političkih stranaka, ili šefova njihovih poslaničkih grupa da ih upozna sa sadržajem francusko-nemačkog predloga sporazuma, kao i sa odgovorom države Srbije.
On je rekao i da ne zna koliko ima smisla ići na kosultacije pod uslovom da to što saznaju ne sme biti izneto u javnost, jer, kako je dodao, "upravo javnost treba da bude upoznata šta je tačno sadržaj novog zapadnog ultimatuma".
 
"Ukoliko do zvaničnog poziva predsednika Republike uopšte dođe, o tome da li ćemo se odazvati odlučivaće predsedništvo Srpskog pokreta Dveri, a pre toga ćemo se konsultovati i sa partnerima iz Patriotskog bloka, Srpske koalicije NADA, Srpske stranke Zavetnici i Pokreta za odbranu Kosova i Metohije", rekao je Obradović.
  • kole

    07.02.2023 10:51
    evo
    svi koji protežiraju boškića da ga prime da bude samo predsednik skupštine stanara , posle 6 meseci ako pola od njih bude zadovoljno nek napreduje! brinem se da bi i tu stanarske pare oteo a ne državne...On je običan bukač bez imalo kvaliteta!
  • EvoOvako

    07.02.2023 08:54
    Gari,
    Pamtimo ti drugare iz Treće Srbije, a vi ste bolji od njih tek za trećinu male mrvice.
    Šteta što ste pošli krivim putem. Imali ste zdravu stvar. Ali niste umeli bolje.
  • Jovan

    07.02.2023 08:46
    Zašto bi se neko konsultovao sa figurama kojima upravlja. Sve i da Vučić protokolarno pozove svoje epigone na formalne konsultacije ne vidim na koji način bi mogli uticati na status Kosova. Nošenje majica sa jakim porukama i vikanje po ulici ili skupštini nisu instrumenti odbrane Kosova. Dizanje buke je možda zanimljivo za domaću javnost ali ne ishodi na korist. Aktuelna nomenklatura sa sve opozicijom je potpuno nemoćna da bilo šta učini sudbinu Kosova određuju velike sile sa NATO paktom koji suštinski administrira Kosovom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.