Sutra dan žalosti na Kosovu zbog žrtava zemljotresa u Turskoj i Siriji

Predsednica Kosova Vjosa Osmani proglasila je sredu Danom žalosti na Kosovu u znak solidarnosti sa žrtvama zemljotresa koji je pogodio Tursku i Siriju.
Sutra dan žalosti na Kosovu zbog žrtava zemljotresa u Turskoj i Siriji
Foto: FoNet/AP
"Bol turskog i sirijskog naroda je takođe i naš. Stoga sam, na osnovu ustavnih i zakonskih ovlašćenja, u znak poštovanja države i građana, sredu, 8. februar 2023. godine, proglasila Danom žalosti na Kosovu", napisala je Osmani na svom Fejsbuk nalogu.
Kosovo je sinoć u Tursku uputilo jednu jedinicu Bezbednosnih snaga Kosova (BSK) specijalizovanu za urbanu potragu i spasavanje, urgentnu medicinu i jedinice K9 sa psima tragačima.
Osmani je sinoć potpisala ovlašćenje za upućivanje trupa BSK u međunarodnu humanitarnu operaciju u Turskoj da pomognu u otklanjanju posledica zemljotresa.
  • Већи Турци од Турчин

    08.02.2023 18:13
    Смешни су ови из такозване косова репубљик.
  • OMG

    07.02.2023 20:25
    Kakvo besomučno uvlačenje!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.