Delegacija Južne Koreje bila u Srbiji: Navodno traže odbeglog kripto begunca

Delegacija južnokorejskih zvaničnika doputovala je u Srbiju prošle nedelje u potrazi za odbeglim kriptopreduzetnikom Do Kvonom, piše Blumberg, a prenosi Danas.
Kancelarija tužioca u Suelu saopštila je da izveštaji da je jedan od njihovih timova došao u Beograd u pratnji visokog predstavnika Ministarstva pravde nisu lažni.
Srbija se u decembru prošle godine pojavila kao moguća destinacija gde bi mogao biti Kvon protiv kog je u Južnoj Koreji podignuta optužnica nakon što je nestala 60 milijardi vredna digitalna imovina u kolapsu njegovih kriptovaluta TeraUSD i Luna.
Kvon je razvio tzv. stejblkoin, koji je trebalo da obezbedi sigurnost za ulagače pošto je vezan za dolar u odnosu jedan prema jedan, piše Blumberg.
 
Međutim, Kvon je osmislio takozvani algoritamski stejblkoin koji nije bio pokriven dolarima, već je stabilnost obezbeđena algoritmom.
 
Ceo mehanizam je pukao u maju 2022. godine uzrokujući ukupni gubitak vrednosti kriptotržišta od oko dve milijarde dolara.
 
Južnokorejske vlasti su ustanovile da je Kvon preko Singapura otišao u Dubai odakle je navodno otputovao na Balkan.
  • BoeserWolf

    08.02.2023 11:54
    @Nimbus
    Hvala za komentar gospodine, fino me nasmeja
  • zztop

    08.02.2023 10:10
    Ma nije , zar vučić ne reče iz davosa da očekuje velike investicije iz koreje , meni se čini iz one severne...
  • Nimbus

    08.02.2023 08:37
    Srbija! Raj za kriminalce! Dodjite u nas muzej, razgledajte, ostanite! Bicete bezbedni!
    Imamo sve na repertoaru, od sitnih secikesa do organizovanog kriminala. Probajte nace cevape, zacinjene organskom marihuanom sa najvece plantaze u Evropi.
    Kao posebna kategorija su korumpirani drzavni sluzbenici, Vi birate, policija, sudstvo, skolstvo, zdravstvo, poresko, katastar... Gradjevinska mafija je sa Vase leve strane. Sa desne su sitni, opstinski politicari. Malo dalje su trgovci oruzjem. Za decu imamo mesovitu kreativnu radionicu "Kriminal na Kosovu". A dole u dnu hodnika imate politicare sa vrha vlasti. U tom delu nosenje maske je obavezno.
    S obzirom da su nam kripto-kriminalci ugrozena kategorija, njih moramo da uvozimo.
    Hvala na poseti!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija