Ugljanin pisao Vučiću: Traži za Bošnjake ista prava koja se traže za Srbe na Kosovu

Predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin zatražio je da Bošnjaci u Srbiji dobiju ista prava koja se traže za Srbe na Kosovu.
On je to zatražio u pismu upućenom Aleksandru Vučiću, ali i predstavnicima EU i SAD.
"Kao predstavnici Bošnjaka u Srbiji, nismo zadovoljni položajem i tretmanom i tražimo od vas da se u nastavku dijaloga o implementaciji sporazuma obezbede jednaka prava Bošnjacima u Srbiji, po modelu koji se traži za srpsku zajednicu na Kosovu", naveo je Ugljanin, prenosi Kosovo onlajn.
On je "posavetovao" predsednika Srbije "da ovaj stav može da mu posluži u donošenju konačne odluke o nemačko-francuskom predlogu".
 
Ugljanin je ukazao da bi posledice sa kojima bi Srbija mogla da se suoči ako odbije ovaj sporazum "za Bošnjake bile ogromne i sa sobom nose neizvesnost i nestabilnost".
 
Pored Vučića, Ugljanin je pismo uputio visokom predstavniku za spoljnu i bezbednosnu politiku EU Đuzepu Borelju, izaslaniku EU za dijalog Miroslavu Lajčaku i specijalnom izaslaniku SAD za Zapadni Balkan Gabrijelu Eskobaru.
 
Ugljanin je sa narodnim poslanicima Šaipom Kamberijem, Enisom Imamovićem i Selmom Kučević u subotu u Prištini razgovarao sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem o statusu Bošnjaka i Albanaca u Srbiji.
  • Marko

    08.02.2023 16:16
    Strpljenje
    Samo se jos malo strpite, usko ce sva ta vasa pitanja resavari Kremlj umesto EU i Amerike. Sacuvajte kopije svih dokumenata sto ste slali pa posaljite na novu adresu.
  • Avala

    08.02.2023 13:57
    verska manjinska grupa
    Bošnjaci su zapravo samo pripadnici verske grupe i sva pitanja vezana sa njih treba rešavati po zakonu o verskim pitanjima
  • sanja

    08.02.2023 13:51
    @Vesna
    Pa draga Vesna zainteresovanost za MIR mora biti obostrana !!! Inace....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.