Beskućnici se uselili u bivšu zgradu Železničke stanice u Beogradu

Zgrada nekadašnje glavne železničke stanice u Beogradu iz 1884. godine, sa statusom kulturnog dobra od velikog značaja, nasilno je obijena, javlja reporter FoNeta.
Beskućnici se uselili u bivšu zgradu Železničke stanice u Beogradu
Foto: 021.rs

Unutra je vidljivo smeće, špricevi, a reporter Foneta navodi da su se u zgradu uselili i beskućnici.

Za sada neidentifikovane osobe nasilno su ušle u zgradu tako što su obile bravu na dvokrilnim drvenim vratima i polomile ostatke vrata.

Reporter FoNeta zabeležio je da se u unutrašnjosti zgrade obrušavaju delovi plafona, zidovi su ižvrljani, a u pojedinim delovima zgrade nalazi se smeće.
 
Na podu su vidljivi tragovi fekalija, maramica, uložaka, špriceva i igala, a na spratu u jednoj od prostorija naselili su se beskućnici, koji tu borave.
 
Nedaleko odatle nalazi se privremena stanica policije "Savski venac", a uniformisani policajci koji su se zatekli na licu mesta kratko su rekli da su upućeni u sva dešavanja u zgradi, ali da bez naloga oni ništa ne smeju da preduzimaju.
Nedavno je u javnosti najavljeno da bi radovi na rekonstrukciji i adaptaciji zgrade nekadašnje železničke stanice mogli da počnu polovinom ove godine, a po završetku svih radova planirano je da se tu preseli Istorijski muzej.
 
U januaru je očišćena velika divlja deponija koja se nalazila na prostoru gde su bili nekadašnji železnički peroni, nakon čega je taj prostor ograđen.
  • Dorcolac 1957

    08.02.2023 18:05
    Tako
    Narodno blago iz predpredposlednjeg veka. Tim putem preko Balkanske do Terazija su dolazili i odpazili ljudi ,roba znani i ne znani to je bila skorojedina veza sa svetom. Sada ruina bruka Beograda. Pre ce meteor pasti na stanicu nego sto ce obnoviti istu. Ako tako treba to je put u svetlu buducnost,samo fali svetlo.
  • Nikola

    08.02.2023 16:58
    Pa da li su se to u BG na H2O uselili zmije, pacovi i narkomani?
  • G.j

    08.02.2023 14:26
    G.j
    Promenom ovog Rezima sve mora da se vrati kako je i bilo još i bolje!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija