Tepić: Vučić sigurno nije mislio na SSP kad je govorio o novoj većini u parlamentu

Poslanica SSP u Skupštini Srbije Marinika Tepić izjavila je danas da je sigurna da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije mislio na tu stranku, kada je govorio o eventualno novoj većini u parlamentu.
 Tepić: Vučić sigurno nije mislio na SSP kad je govorio o novoj većini u parlamentu
Foto: 021.rs
"On i sada ima većinu, iako su naprednjaci dobili pola miliona glasova manje (u odnosu na prethodne izbore), zahvaljujući svojoj štetnoj politici. Prvi put nisu samostalno formirali većinu, ali je imaju zbog poslanika iz stranaka nacionalnih manjina i imaju je relativno komotno", rekla je Tepić za N1.
Upitana da li bi predsednik SSP-a Dragan Đilas bio spreman na ulazak u vlast zbog postizanja konsenzusa o Kosovu, kazala da je da su Đilas i Vučić na sastanku nakon izbora u aprilu 2022. godine pričali isključivo o vanrednim beogradskim izborima.
Govoreći o sukobu Srpske napredne stranke (SNS) i Socijalističke partije Srbije (SPS), Tepić je ocenila da ima više mogućih uzroka - "sukob oko javnih preduzeća, ili možda nešto što je predsednik SPS Ivica Dačić rekao tokom posete Vašingtonu".
 
"Ne mogu da procenim šta je geneza ove sada, ne prve po redu, porodične svađe između socijalista i naprednjaka", rekla je ona.
 
Tepić je, govoreći o konsenzusu parlamentarnih stranaka oko Kosova i Metohije, rekla da su se praktično svi već izjasnili, i da niko neće ići preko dve crvene linije - priznanja nezavisnosti i pristanka na ulazak Kosova u Ujedinjene nacije.
 
Prema njenim rečima, francusko-nemački predlog ne treba odbijati jer je rečeno da postoji mogućnost da se on koriguje.
 
"Mi smatramo da bi bilo duboko štetno prekinuti dijalog i 'a priori' odbiti ovaj sporazum", kazala je Tepić i ocenila da je rok za prihvatanje francusko-nemačkog plana "pitanje meseci".
  • CISTAC

    08.02.2023 21:55
    Ooo nije te dugo bilo Marinika da se oglasis. Ko te ne zna i ko ne zna za sta sluzis naprednjacima skupo bi te platio,cak bi i poverovali da se ti tu nesto kao opozicionarski ponasas
  • Dudule

    08.02.2023 21:31
    Pa promenis stranku
    Od politike se najbolje zivi j..es biznis ,ovde ti je uspeh zagarantovan bio vlast ili opozicija
  • Перун

    08.02.2023 21:18
    Не фолирај се када сте најближи коалицији са СНС-ом. Волите власт подједнако а и програми по питању ЕУ, Космета и Русије вам се подударају.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija