Faktor plus: Vučić je verovatno mislio na SSP, kao zamenu za SPS u vlasti

Direktor agencije "Faktor plus" Vladimir Pejić izjavio je večeras da pretpostavlja da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić mislio na SSP kao zamenu za SPS u vlasti.

On smatra da je Vučić mislio na SSP kada je govorio o opozicionoj stranci koja bi eventualno mogla da zameni Socijalističku partiju Srbije kao partnera u vlasti.

"Matematički gledano, ne vrednosno, Vučić je očigledno mislio na stranku Dragana Đilasa (SSP), ili, što je manje verovatno, na koaliciju Moramo, zajedno sa Ne davimo Beograd", rekao je Pejić za portal lista Danas.

Prema njegovim rečima, Đilasova stranka je bliža tome, s obzirom na to da se oni "u ovoj celoj priči najumerenije ponašaju i u nekim delovima, podržavaju ne toliko Vučića koliko njegovu politiku o Kosovu".
"S druge strane, setimo se susreta Đilasa sa Vučićem nakon aprilskih izbora. To znači da ne pričamo baš osnova. Međutim, tvrditi da će oni ući u koaliciju bilo bi neozbiljno, o tome možemo samo da nagađamo", ocenio je Pejić.
 
Upitan kako bi se takav ishod odrazio na rejting SSP, Pejić kaže da je ta partija već pretpela određenu političku štetu samim susretom Đilasa i Vučića nakon izbora u aprilu 2022. godine.
 
Ocenio je da bi SSP verovatno izgubio neke birače, ali da bi možda neke i dobio, ali da sve zavisi od načina na koji bi to bilo predstavljeno.
 
"Teško je pretpostaviti reakcije ljudi. Ali, sigurno je da u opozicionom delu javnosti to ne bi naišlo na odobravanje, najvećim delom. Ali, nije ni Đilas baš naivan da tek tako prospe kakav takav politički kapital", kazao je Pejić.
 
Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) u Skupštini Srbije Marinika Tepić izjavila je ranije danas da je sigurna da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije mislio na SSP kada je govorio o eventualno novoj većini u parlamentu Srbije.
 
"On i sada ima većinu, iako su naprednjaci dobili pola miliona glasova manje (u odnosu na prethodne izbore), zahvaljujući svojoj štetnoj politici. Prvi put nisu samostalno formirali većinu, ali je imaju zbog poslanika iz stranaka nacionalnih manjina i imaju je relativno komotno", rekla je Tepić za televiziju N1.
  • Pre svega gospodin

    09.02.2023 07:11
    Otkad je postao Gospodin Djilas svima nam je sve jasno
  • lol

    09.02.2023 07:07
    Haha, koje fore. Sad zele da umazu svakog svojom kaljugom u koju su se uvaljali tako sto ce pozitivno pricati o njima. Ako ste pametni ni stapom ne pipati SNS.
  • zgađen

    09.02.2023 06:39
    Retko čvrst karakter
    Vrdalama bi sklopio savez i sa crnim đavolom samo da ostane dan više u sedlu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija