Vučić: Penzionerske kartice za popust u kupovini od oktobra, prijave od marta

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će penzioneri verovatno od oktobra ove godine moći da koriste kartice za popuste u kupovini i plaćanju usluga.
Vučić: Penzionerske kartice za popust u kupovini od oktobra, prijave od marta
Foto: Pixabay
On je na obeležavanju 100 godina penzijskog sistema u Srbiji rekao da će od marta penzioneri moći da se prijavljuju za te kartice.
"Kartice će obezbeđivati popuste na ukupnu kupovinu u prodavnicama, na plaćanje određenih usluga, letovanja, zimovanja. To će biti dodatna ušteda za sve penzionere", kazao je Vučić.
Kako je objasnio, uskoro će početi razgovori o tome koje trgovine, službe i kompanije će prihvatati te kartice.
 
Vučić je istakao da će rast penzija da prati rast plata, što do sada nije bio slučaj, kao i da će slediti još veća povećanja penzionerskih primanja, za šta su garancija stabilne javne finansije.
 
"Radiće se i na prevenciji bolesti starijih, pa će u gradovima i opštinama biti postavljeni punktovi za dijagnostičke preglede i besplatno određivanje terapije", rekao je Vučić.
 
Zahvalio je penzionerima što su imali razumevanje kad su 2014. godine smanjene penzije zbog reforme finansijskog sistema.
 
"Hvala vam što ste razumeli sve državne probleme, što niste ustali da razorite ovu zemlju, što se niste bunili kada su penzije smanjene. Znali ste kako se bolest leči. To su ljudi koji su uvek nepogrešivo na strani države, za razliku od nas ostalih, koji bismo hleba preko pogače. Oni imaju iskustva da prevare ne prolaze i da samo radom možemo ostvariti boljitak", rekao je Vučić.
 
Penzijsko osiguranje uspostavljeno je 1922. godine usvajanjem Zakona o osiguranju radnika čime se Srbija pridružila zemljama koje su se odlučile za Bizmarkov model u kome država pomaže radnicima da zadrže standard nakon odlaska u penziju.
 
Skupu u Palati Srbija prisustvovali su i ministar finansija Siniša Mali, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković i gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.
  • Mahulja

    13.02.2023 06:34
    Kartice i pacovi
    Kako gleda na ovo rukovodstvo PIO u NS? Veliki strucnjaci se uvukli u rupe i cekaju penzije a fond se raspada!??
  • Kolle

    11.02.2023 10:37
    Jel neko obavestio predsednika da penzioneri imaju sada veći popust u tim prodajnim centrima koje je najavio, a on nudi penzionerima kartice sa 2 , 3, do 5 % popusta na račune preko 10000 din. Malo koji penzioner predsedniče može da potroši 10000 din da bi dobio 300 din popusta. Čuvajte te kartice za vas , milostinja nam ne treba
  • Penzos

    11.02.2023 01:24
    ???
    Dali se neko seca ratnih dnevnica ? Ministar vojni posle 2012 je bio AV i o je zabranio isplatu a na ratistu se pravda da je nosio kisobran ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija