Građani Srbije slanjem SMS-a mogu pomoći postradalima u Turskoj

Građani Srbije mogu, slanjem SMS poruke, donirati novac koji će biti iskorišćen za saniranje posledica zemljotresa u Turskoj i za pomoć porodicama poginulih, saopštila je Vlada Srbije.
SMS poruka šalje se na broj 1003.
Cena poruke je 200 dinara i može se poslati sa mreža svih mobilnih operatora koji posluju u Srbiji.
Broj žrtava razornog zemljotresa, koji je u ponedeljak pogodio Tursku i Siriju premašio je 24.000, saopštile su tamošnje vlasti.
 
Turska Uprava za vanredne situacije saopštila je jutros da je broj žrtava zemljotresa u Turskoj porastao na 20.665, dok su vlasti u Siriji navele da su u toj zemlji život izgubile 3.553 osobe, prenosi CNN.
  • Војо

    12.02.2023 19:58
    А деци Сирије ?
    Да сам знао да се прави разлика између несрећника у Турској и Сирији не бих слао поруку!!! Не зато што ми није стало до помоћи тим несрећницима у Турској већ зато што је срамота да и ми у Србији правимо разлику по диктату „хуманитарних анђела " чију смо „ милост" давно осетили.
  • Драган Асановић

    12.02.2023 09:16
    Сирија
    Да сам знао да је само за Турску неби слао поруку, Сирији је потребнија помоћ.
  • Eleonora

    11.02.2023 18:34
    Kes ni slucajno
    Ako damo kes u ambasadi to nema ni teorijske sanse da zavrsi tamo gde treba.
    Unicef moze da posalje pomoc deci. Unicef Srbija na sajtu ima otvoren racun i navedene su obe zemlje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija