FOTO: Pas Zigi, član srpskog spasilačkog tima, otkrio još jednu živu osobu ispod ruševina u Turskoj

Spasilački pas Zigi, član tima Srbije u Turskoj, danas je otkrio još jednu živu osobu ispod ruševina nakon razornog zemljotresa koji je u ponedeljak pogodio tu zemlju i susednu Siriju.
Kako je navelo Ministarstvo unutrašnjih poslova, Zigi je potvrdio sumnje da se ispod ruševina nalazi živa osoba, koju su izvukle spasilačke službe na terenu.

"Zigi je još jednom pokazao zašto ga smatramo ravnopravnim članom Specijalističkog tima za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije", navodi se.

Vođa tima spasilaca MUP-a Srbije Davor Vidović rekao je da su tokom današnjeg dana radili na više lokacija u potrazi za nestalima.
 
"Tokom tih akcija, izvučeno je više tela nastradalih osoba i organizovana je podrška drugim timovima u pretrazi terena, korišćenjem specijalističke oprema i spasilačkog psa", izjavio je Vidović za RTS.
 
Istakao je da je situacija na terenu i dalje veoma dramatična.
 
 
Nakon razornog zemljotresa koji je u ponedeljak pogodio Tursku i Siriju, 45 pripadnika Specijalističkog tima za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova iz Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Užica, Valjeva, Niša i Bora, kao i spasilački pas Zigi poslati su da pomognu turskom narodu.
  • Mala plava

    17.02.2023 23:38
    Da li postoji mogućnost da upoznam Zigija?
  • Livija

    13.02.2023 16:04
    Zigi NAJBOLJI SI!!!
    Sva čast, za našeg sugrađanina Zigija! Zar nije lepo videti kako, te plemenite životinje, spasavaju ljudske živote???? Bravo još jednom Heroju!!!! Bravo, naravno i za druge Spasioce!!! Nesvakidašnje je videti kako psi spasavaju. Samo napred!!!
  • Ljubitelj životinja

    13.02.2023 08:04
    Bravo, za Zigija,iako ima 9 godina radi ceo dan, jadno kuče. Umesto da uživa u penziji vuku ga avionom u inostranstvo. Zar nema naslednike, šta će biti kad jednog dana ugine? Takvo kuče se trenira dugo, ne rađa se kao kopač ruševina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.