Državljanin Rusije podneo prijavu protiv Miše Vacića zbog napada

Ruski državljanin Ilija Zernov (19), u pratnji svog advokata Čedomira Stojkovića, podneo je danas krivičnu prijavu protiv lidera Srpske desnice Miše Vacića.
Državljanin Rusije podneo prijavu protiv Miše Vacića zbog napada
Foto: 021.rs
Prijavu je podneo u Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu, zbog, kako je naveo, napada.
"Ilija je pretučen na Novom Beogradu od strane petorice napadača dok se borio protiv nacionalne mržnje, dok se borio protiv grafita u kojem se pozivalo na smrt Ukrajini. Njega je pretukla grupa u kojoj je on identifikovao Mišu Vacića. Vacić je lider Srpske desnice, ali je poznato i da je on direktno finansiran od strane Rusije i režima Vladimira Putina", rekao je Stojković novinarima.
On je ocenio da je nedopustivo da Srbi u Srbiji tuku Ruse koji su pobegli od režima Vladimira Putina i da će Ilija Zernov postati "simbol srpske borbe protiv ruskog predsednika".
 
Zernov je rekao da, kada je video grafit "Smrt Ukrajini" ispod murala Vagner grupi, bio je veoma potresen i osećao je potrebu da prefarba zid u prvobitnu boju.
 
"Kada sam počeo da farbam zid, čuo sam da mi jedan čovek dobacuje nešto sa prozora, ali nisam razumeo i uskoro je sišao on i došla su još dvojica muškaraca. Počeli su da mi prete i pokazao sam im pasoš da vide da sam Rus, a onda se pojavio četvrti muškarac koji je nosio masku sa likom Putina. Maska je bila prozirna i veoma sam siguran da je to bio Miša Vacić, i on mi je pretio, nožem i bokserom. Ukupno su bila petorica napadača, a jedan za kog sam ubeđen da je Miša Vacić udario me je u uvo i probio mi bubnu opnu", objasnio je Zernov.
 
Advokat Stojković naveo je da su tražili u Tužilaštvu da se obavi prepoznavanje kako bi bili sigurni da je počinilac Miša Vacić.
  • gradjaninX

    13.02.2023 14:58
    Sta on koji q ima u tudjoj drzavi da prefarbava bilo cije i bilo kakve grafite?! Nisam ja glup pa znam da je ovo iscenirano da se idiot vacic upeca, ali svejedno...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija