MUP: Lažna uzbuna o naoružanoj osobi u školi kod Kruševca

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je večeras da su "apsolutno netačni navodi pojedinih medija" da je naoružana osoba ušla u osnovnu školu u selu Dvorane kraj Kruševca.
MUP: Lažna uzbuna o naoružanoj osobi u školi kod Kruševca
Foto: 021.rs
MUP je izdao saopštenje povodom, kako su naveli, "lažne vesti koja je širila paniku i uznemirila javnost", te najavili pokretanje postupka protiv osoba koje su za to odgovorne.
Policija je, odmah po prijavi iz škole u selu Dvoran, da se "nepoznata osoba kreće oko škole sa oružjem", došli i proverom utvrdili da to nije istina, dodao je MUP.
Navedeno je da je "policija ustanovila da se učenik sa rukom u gipsu igrao u dvorištu škole, što je potvrđeno pregledom video nadzora".
 
Policija je, kako je navedeno, sačinila službenu belešku, konstatujući da nije bilo elemenata niti krivičnog dela, niti prekršaja.
 
MUP je najavio i da će, u saradnji sa tužilaštvom "preduzeti zakonske mere protiv osoba koje su širile paniku i uznemirile javnost" i da će "raditi na utvrđivanju izvora dezinformacije".

Teme

MUP

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija