Varhelji: Neuvođenje sankcija Rusiji nije razlog za prekid pregovora sa Srbijom

Evropski komesar za proširenje Oliver Varheji izjavio je danas u Evropskom parlamentu (EP) da EU očekuje od Srbije da uvede sankcije Rusiji.
Varhelji: Neuvođenje sankcija Rusiji nije razlog za prekid pregovora sa Srbijom
Foto: Beta/AP
Međutim, dodao je da izostanak tog poteza ne može da bude razlog za prekid pristupnih pregovora.
"Očekujemo da se Srbija uskladi sa spoljnom i bezbednosnom politikom EU, a to znači i da uvede sankcije Rusiji, ali ako to ne učini, to ne može biti razlog za prekid pregovora", rekao je Varheji, odgovarajući na pitanja poslanika EP.
Varheji je dodao da je EU zamolila Srbiju da bude na njenoj strani i da se uskladi sa spoljnom i bezbednosnom politikom EU, prenosi N1.
 
"Za mnoge države članice to je najvažniji kriterijum. Međutim, prema pregovaračkom okviru i novoj metodologiji, usklađivanje sa spoljnom i bezbednosnom politikom nije kriterijum koji omogućava suspendovanje pregovora. To je poslednja mera. Nadam se da Srbija shvata koliko je to važno, nadamo se da će promeniti stav", kazao je Varheji.
  • Bananamen

    15.02.2023 06:35
    @necemopromenitistav

    Kosovo, kao i svaka druga teritorija, pripada narodu koji na njoj zivi. Kosovo je nase onoliko koliko nas tamo ima. To nije puno. Danas se teritorija ne osvaja silom vec prirodnim sirenjem stanovnistva. Mi smo drzavu unistili i sad osvajamo ns i bg, a vala i nemacku.
  • Miko

    15.02.2023 00:43
    Ovi ne znaju kud udaraju a na našu stranu na VELIKU žalost niko sa petljom da im lupi ćušku !! Da mi uvodimo sankcije rusiji zbog napada i otimanja teritorije a ovamo da priznamo da su oni nama oteli našu !! Samo ovi sa zapada mogu tako da gledaju demokratiju .
  • milicica

    14.02.2023 23:12
    NIJE VAZNA SAMO rUSIJA
    Sta mislite da nas ne bi uvek ovako ucenjivali a da nas godinama ponizavaju i ptice na grani znaju. BOMBARDOVANJE.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.