Saga RTS: Klanšček podneo prijavu protiv Olivere Kovačević, ona ga optužila za "privatni festival"

Predsednik Upravnog odbora RTS Branislav Klanšček odbacio je današnju tvrdnju glavne i odgovorne urednice Zabavnog programa RTS Olivere Kovačević da je on od Javnog servisa dobio 50.000 evra.

Ta suma odnosi se, kako je rekla, na njegov "privatni festival", odnosno manifestaciju "Beogradsko proleće", što je ocenila kao "dva sata nekvalitetnog programa".

Klanšček je za portal N1 kazao da taj festival nije njegov i da "nikakvi evri" nisu bili u opticaju, već da je Festival, koliko on zna, od RTS-a dobio samo reklamni prostor u vrednosti od milion dinara.

"To je očekivano od Olivere Kovačević. Ona kaže da sam ja dobio 50.000 evra - ja nemam nikakav privatni festival, neka pokaže bilo kakav dokument da sam ja vlasnik bilo kakvog festivala, ili da sam dobio 50.000 evra. To je izmišljotina na nivou najgorih tračeva", izjavio je on.
 
On je dodao da je on bio umetnički direktor "Beogradskog proleća" i da nije bilo nikakvih 50.000 evra.
 
"Ja sam bio umetnički direktor. To je isto kao kada biste rekli da je Bojan Suđić, umetnički direktor BEMUS-a, dobio neke pare. Ja nisam dobio bilo kakav novac, to nije moj festival", naveo je.
 
Po njegovim rečima, RTS je dobio reklame u vrednosti od milion dinara i Revijski orkestar RTS-a, a zauzvrat su dobili pravo na prenos i na neograničen broj emitovanja snimaka prenosa, autorska prava za pesme, CD koji je izdala PGP.
 
Dodao je da je takav način poslovanja "uobičajen", ne samo za RTS, nego za sve televizije.
 
"A taj način poslovanja gospođa Kovačević je potpisala s direktorom Festivala, ne sa mnom. A cifra od 50.000 evra - odakle je izvučena, ne znam, to je senzacionalističko privlačenje pažnje", naveo je predsednik Upravnog odbora RTS-a.
 
Kako je kazao, jasno mu je da Kovačević mora da se brani pošto je on podneo krivične prijave protiv nje i direktora RTS Dragan Bujoševića.
 
"Ja sam podneo krivičnu prijavu (protiv Kovačević i Dragana Bujoševića) zbog emisije 'Jedan dobar dan' i dostavio sam kompletnu dokumentaciju. Vidim da je ona rekla da ih je (tu emisiju) 2020. zaustavila korona. Dobro, ali ja pitam šta je sa 2021, 2022. godinom, kada je potrošen najveći deo novca. Sa 'konta' emisije koja nikada nije emitovana trošen je novac, ukupno oko 14 miliona dinara", rekao je Klanšček.
 
On je demantovao i tvrdnje da je Upravni odbor odobrio plaćanje za tu emisiju.
 
"To je potpuno suludo da smo mi tako nešto odobrili, Upravni odbor ne odobrava ništa, odobrava ugovore veće od 1,8 miliona evra, do te cifre sve ugovore potpusuje generalni direktor. Ništa od toga nije došlo do nas", naveo je Klanšček.
Olivera Kovačević je kazala danas za N1 da je Klanšček od RTS-a dobio 50.000 evra za svoj "privatni festival" - kako je nazvala "Beogradsko proleće", i ocenia ga kao "dva sata nekvalitetnog programa".
 
Povodom navoda Klanščeka da za nepostojeću emisiju "Jedan dobar dan", čija urednica je Olivera Kovačević, postoji "konto" sa kojeg je od 2020. godine potrošeno 14 miliona dinara, Kovačević je rekla da je ta dnevna emisija trebalo da počne da se emituje 2020. godine, ali da je emitovanje zaustavila epidemija korona virusa.
 
"U međuvremenu smo, uporedo sa svim ostalim poslovima, pripremili sve što je neophodno da bi emisija startovala, kao što su scenografija, renoviranje studija, rekviziti, špice, grafika, snimljeni materijali i slično. To je koštalo 13 miliona dinara i sve se nalazi na RTS. Ne u mom stanu ili džepu mog kaputa, kako je ustvrdio predsednik Upravnog odbora RTS. Inače, to nije moja emisija, niti ću je ja voditi, već će je raditi više urednika i voditelja Zabavne redakcije", navela je ona.

Teme

RTS
  • Vesna

    16.02.2023 13:20
    Nije ovo orvi put da se Kovaceviceva povlaci po novinama.Imala je ona orozivku i sa Lukasove strane i njegovog menadzera.Ocigledno se zena ustolicila i radi sta hoce. Setite se i izbora direktora RTS. Dva ti turim tri ti vadim, cik pogodi sta ti radim
  • Reko ja

    16.02.2023 08:12
    Reko ja
    Odavno da se treba pozvati na građansku neposlušnost i ništa neplačaju nikom dok se neocisti ova bagra! Ali Srbi nikada nisu niti će biti jedinstveni i složni jer se prodaju uvek za malo para!!!
  • Reprizna TV Srbije

    15.02.2023 20:22
    Za ovo plaćamo pretplatu a gledamo beskrajnu političku i ekonomsku propagandu. Ima i kvizova a bude i pjesme. RTS je jedan od glavnih alata u lobotomiranju populacije, kuća sa ogromnom tradicijom u dezinformisanju i obmanjivanju javnosti. Takođe jedan od većih bankomata za uhleb i finasiranje partije i njenih kadrova. Sve na grbači i teretu građanstva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.