Nastavnica kojoj su đaci izmakli stolicu vraća se u istu školu

Nastavnica engleskog jezika u Srednjoj tehničkoj školi u Trsteniku, koju su đaci maltretirali i izmakli joj stolicu, kaže da se od ponedeljka vraća na posao.
 Nastavnica kojoj su đaci izmakli stolicu vraća se u istu školu
Foto: Pixabay (ilustracija)

Kako je rekla, iako nije u stanju da predaje, jer ima posttraumatski stres sindrom, lekarska komisija joj je prekinula bolovanje koje je trajalo više od tri meseca, prenosi nova.rs.

"Mnogo je stvari koje me uznemiruju. Jedna od njih je puno ljudi. I sama zgrada tehničke škole mi smeta. Ali, u ponedeljak moram da se pojavim na poslu", kaže nastavnica.
Ona je ranije rekla za nova.rs da je uputila pisma, odnosno zahteve na više adresa i u njima navela da bi želela da je premeste u neku drugu školu.
 
"Mislim da me je Ministarstvo prosvete ispustilo. Na delu je bacanje prašine u oči i pokušaj relativizacije celog incidenta i to putem anonimnog pisma pojedinca iz kolektiva", navela je tada.
 
Kako je ispričala, iako je odlučeno da ne predaje odeljenju u kojem se nalaze dvojica od trojice učenika koji su joj pre tri meseca nasilno izvukli stolicu i sve to snimali, ona se plaši da će ih viđati u hodniku ili ispred škole.
 
Ministar Branko Ružić najavio je još jedan odlazak inspektora u školu, a pretpostavlja se da će ovoga puta biti pod lupom čitava procedura postupanja od samog incidenta do sada.
 
Inače, u saopštenju Tehničke škole iz Trstenika pisalo je da je Nastavničko veće, pod jakim emotivnim raspoloženjem zbog koleginice čije su ljudsko dostojanstvo i profesionalni integritet bili jako narušeni, donelo odluku da se ti učenici isključe iz škole.
 
Kako su naveli, odluka je doneta jednoglasno iako je direktor škole ukazao da zakonska procedura nalaže da učeniku ne može da se izrekne vaspitno – disciplinska mera dok se ne sprovede pojačan rad sa učenicima.
 
Pri tome je pre sednice Nastavničkog veća, od strane direktora pokrenut vaspitno – disciplinski postupak koji podrazumeva pojačan rad sa učenicima.
 
"Tačno je da zakonski rokovi nisu prošli pre izricanja mere isključenja iz škole. Pritisak kolektiva i javnosti je bio ogroman i činilo se da je izrečena mera pravedna. Posle svega, najlakše je okriviti direktora i rukovodstvo škole zato što javnost nije zadovoljna“, stoji u saopštenju Tehničke škole iz Trstenika.
  • pajo patak

    18.02.2023 14:58
    šta je tu čudno:
    ako sin od задруге za ubistvo prolazi sa kućnim pritivorom, šta je schaljivo izmicanje stolice naspram istog ?
  • Mile

    18.02.2023 08:10
    Sistem
    Vidite zasto treba promeniti ovaj sistem .zato sto se svi zaklanjaju iza procedura procedura za ovo za ono .Ne kazem ne postoji sistem koji nema svoju proceduru i da svako ima pravo na odbranu pa i ubica .ali ovom sistemu kao ni jednom pre fali zdrav razum .sa nekakvim stvarima nema kompromisa niti razumevanja svako ima pravo na gresku ali i na sankciju....
  • Sve što

    18.02.2023 07:57
    Se dešava prosveti
    Krivica je prosvetnih radnika! I tačka. Ćutanje, nezainteresovanost, nedostatak hrabrosti i kolegijalnosti, kukavičluk,... E to smo mi prosvetari! Radim ovaj posao više od 3 decenije, nije me partija zaposlila, mene je sramota ovoga stanja, jer osećam deo krivice. Ucestvujem u nakaznom, kvazi obrazovnom sistemu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.