Otvoren konkurs za upis u vojne škole, prijave do 31. marta

Ministarstvo odbrane raspisalo je konkurs za upis u vojne škole koji je otvoren do 31. marta, saopšteno je danas.
Otvoren konkurs za upis u vojne škole, prijave do 31. marta
Foto: 021.rs
Ovogodišnjim konkursom predviđen je upis za 175 budućih kadeta Vojne akademije i 17 Medicinskog fakulteta VMA, kao i 75 učenika opšteg smera i 30 učenika vazduhoplovnog smera Vojne gimnazije i 65 učenika Srednje stručne vojne škole.
Za status učenika Vojne gimnazije i Srednje stručne vojne škole "1.300 kaplara" u Beogradu pravo prijavljivanja imaju dečaci i devojčice rođeni 2007. godine ili kasnije.
Kandidati za Vojnu gimnaziju, koji ispunjavaju uslove konkursa, moraće da savladaju proveru fizičke sposobnosti, kao i testove znanja iz matematike i srpskog jezika i književnosti. Pored toga, obaviće se psihološka i medicinsko-zdravstvena procena, kao i bezbednosna provera svih kandidata.
 
Ministarstvo u saopštenju podseća da su učenici nakon završenog školovanja u Vojnoj gimnaziji u obavezi da nastave školovanje u Vojnoj akademiji, a da se nakon završenog školovanja u Srednjoj stručnoj vojnoj školi "1300 kaplara" primaju u Vojsku Srbije u svojstvu profesionalnog podoficira, u činu vodnika.
  • Robot

    18.02.2023 13:18
    Deco
    Ne treba vam to u životu.
  • Sremica

    18.02.2023 13:16
    Bojim se...
    Da radnici i paori imaju sve manje dece za vojnu slizbu,a i crkva je ozbiljan konkurent jer dosta dece ovih staleza radije ide u bogoslovije

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija