Vučić nakon razgovara sa Boreljom: Srbiji snažno zamereno neuvođenje sankcija Rusiji

Vučić se danas, drugog dana Minhenske konferencije o bezbednosti, sastao i s visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Boreljom.
Sa njim je imao, kako je napisao, "otvoren razgovor" i "pripreme za nastavka dijaloga između Beograda i Prištine".
"Srbiji je snažno zamereno neuvođenje sankcija Ruskoj Federaciji", napisao je Vučić na svom Instagram profilu i dodao da se razgovori uskoro nastavljaju.
Sastanku je prisustvovao i predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, prema fotografijama koje je Vučić priložio na Instagram profilu. 
 
Vučić je počeo drugi dan Minhenske konferencije razgovorima sa državnom skeretarkom Nemačke Franciskom Bratner i premijerom Severne Makedonije Dmitrom Kovačevskim.
 
"Sa prijateljem Dmitrom Kovačevskim uvek i na svakom mestu o saradnji, razvoju, novim projektima. Pred nama je izazovna godina, ali i mnogo prilika koje smo spremni da iskoristimo na dobrobit građana", napisao je danas Vučić na svom Instagram profilu.
 
Vučić je dodao da nemaju vremena "za filozofiranje o teškoj situaciji, mora da se radi i da se ide napred".
 
Vučić je napisao da je sa državnom sekretarkom Ministarstva za ekonomske poslove i klimatsku akciju Nemačke Franciskom Brantner imao "odličan sastanak". 
 
"Odličan sastanak sa Franciskom Brantner i nastavak razgovora o konkretizaciji projekata o kojima smo govorili u Beogradu u septembru prošle godine. Akcenat je bio na zelenim iznvesticijama, ali i na primeni najboljih praksi i iskustava Nemačke u oblasti rudarstva i energetike", napisao je Vučić.
 
Vučić je juče, prvog dana Minhenske konferencije o bezbednosti, razgovarao sa više zvaničnika, a imao je i kratak sastanak sa Borelom i najavio da će u Minhenu još razgovarati sa njim.
 
Evropska služba za spoljne poslove saopštila je juče da su Vučić i premijer Kosova Aljbin Kurti potvrdili da će u ponedeljak, 27. februara doći u Brisel na nastavak dijaloga pod okriljem EU.
  • putin

    19.02.2023 00:06
    majka rusija
    ja sam ruski agent volim Rusiju,to je naša majka ,Kosovo je Srbija
  • Ruska salata

    18.02.2023 19:52
    Kada će nama Rusija vratiti dug od 4 helikoptera koji smo platili, kada će nam vratiti NIS, državne pare koje su kod nih u banke, ZLO koji su napravili po Banatu, laž za već poslati PVO 1999, hiljade tona još uvek neplaćenih jabuka, penale za Fiat 500L koji su odustali od kupovine
  • Lemur sa Podbare

    18.02.2023 19:01
    dno dnaaaa
    @zztop To od one isporuke sto su nam donirali? Ako je i od ove ekipe, jako nisko, ono level dno dna....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.