Demostat: Protest ultradesničara početak rušenja kulta Vladimira Putina u Srbiji

Protest ultradesničara na Sretenje simbolični je početak rušenja kulta Vladimira Putina u Srbiji i jasnog zaokreta srpske spoljne politike ka Evropskoj uniji i Zapadu, ocenjuje se u analizi Demostata.
Kako se navodi, kult ruskog predsednika u Srbiji dekonstruisaće onaj koji ga je pažljivo gradio čitavu deceniju, iskoristivši ga i za podizanje sopstvenog imidža – predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Sredstva koja će upotrebiti za rušenje mita o Vladimiru Putinu ista su ona kojima se služio i za njegovo stvaranje.
To su provladini mediji, posebno televizije sa nacionalnom frekvencijom i tabloidi, podobni analitičari, kao i proputinovski orijentisane desničarske organizacije i pojedinci.
 
Prema tumačenju Demostata, duh iz boce simbolično je pušten u javno mnjenje na Sretenje i sada povratka nema.
 
Na kraju puta su demontiranje mita o Putinu, pad podrške građana Srbije ruskoj agresiji na Ukrajinu i okretanje javnog mnjenja ka EU, koja je i do sada formalno bila glavni spoljnopolitički cilj Srbije.
 
"Značajan doprinos padu podrške Rusiji i Putinu već daju i izjave ruskih zvaničnika kojima se sve više demaskira stvarni interes Rusije na Balkanu. To potvrđuju i nalazi Demostatovih fokus grupa", navodi se u analizi.
  • B

    19.02.2023 15:24
    @Los im zakljucak
    Hruscov je ukrajini da samo Krim.
  • Sumnjam

    19.02.2023 15:14

    19.02.2023 • 12:55
    @Loš im zaključak
    Pošto je Risija došla po svoje, hoće li onda Kenigsberg (Kaljiningrad) i okolinu vratiti Nemačkoj?

    Ne verujem, to je neki vid ratne odštete za Drugi svetski rat.
  • Srbofil

    19.02.2023 13:26
    Kakve to veze ima što Srbi brane Kosovo, sa ovakvim naslovima ? Jasno je Srbi su pravoslavci Sloveni isto kao i Rusi, i prirodno su zajedno. Sreća jer Rusija ima nuklearno oružije jer nebi bilo ni S od Srba jer Anglosaksonci su nam neprijatelji od pamtiveka, i uvek će nam i biti neprijatelji. Ali kad im pokažeš da si tvrd orah odmaći će se i otići na drugi plen .
    Blokirajmo autoputeve - Odbranimo Kosovo !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.