Vučić: Uložićemo ogroman novac u odbrambenu industriju i vojsku

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da "Vojska Srbije mora da bude mnogo jača" nego što je danas iako je "neuporedivo snažnija nego što je bila".
Vučić: Uložićemo ogroman novac u odbrambenu industriju i vojsku
Foto: 021.rs
"Mi moramo da uložimo ogroman novac u odbrambenu industriju i vojsku. Imao sam razgovor sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom (finansija) Sinišom Malim. Gledamo da ne oštetimo nikoga i ništa u zemlji a da drastično podignemo naše operativno-funkcionalne sposobosti, što znači borbenu gotovost", rekao je Vučić tokom posete međunarodnom sajmu naoružanja u Abu Dabiju.
On je naveo da je plan da se 2023. i 2024. godine nabavi 200 teških oruđa iz domaće proizvodnje, što je oko 300 miliona evra, kao i da postoji veliko interesovanje stranih kupaca za nabavku našeg naoružanja.
Govoreći o "besomučnom" naoružavanju u svetu, on je rekao da Priština namerava da do kraja godine nabavi 100 oklopnih vozila, delom od donacija, što je "suprotno Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija".
 
Naveo je da u poslednjih 70-80 godina nije bilo tako intenzivnog naoružavanja u svetu kao danas.
  • andrija

    20.02.2023 20:40
    Pa ovako
    cela Svajcarska je razmenjivala misljenja oko kupovine npr. aviona koji bi im bio naisplativiji i kupili su avione ekonomicne .
    Sad kada kupimo nove rafale i svu opremu koliko je to ekonomicno.
    Naravno nemam nista protiv Rafala nismo ni Svajcarci izgleda da smo prepametni narod.
  • Ostoja

    20.02.2023 16:16
    Ako ako.... otimaj pare od penzionera, frilensera,... i ulazi da jos helihoptera padne, jos milosa i pancira da se izvrcu, jos vojnika da se upucavaju... i sve to u MIRU... Nismo sposobni ni najosnovnije stvari a ne da ratujemo.

    Samo ti Vodjo lozi tvoje stado, bice jos vune...
  • Gari

    20.02.2023 13:45
    Ma kakve pare i kakvo oruzje,ne sme ni cackalice da kupi ako mu ne odobre “prijatelji” sa zapada.Jednom recju preseravanje za sitnu raju..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.